Cea mai „dura” etapa a editiei 2010, Suceava – Gura Humorului – Sadova – Sucevita – Radauti – Siret – Botosani (Ciclism – Turul Romaniei)


Intră acum și în grupul de

Trei etape, din cele şapte, ale ediţiei 2010 a Turului Ciclist al României se vor disputa pe teritoriul judeţului Suceava. Competiţia organizată de Federaţia Română de Ciclism în colaborare cu Direcţia pentru Sport a judeţului Suceava, Consiliul Judeţean, Prefectura Judeţului Suceava, CS Olimpia Suceava şi Primăriile din oraşele pe care la va traversa cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava, Jandarmeria şi Direcţia de Sănătate Publică, aflată la ediţia a 47-a, se va desfăşura în perioada 5-12 iunie.

Etapele a II-a, a III-a şi a IV-a a Turului Ciclist al României, care vor avea loc în zilele de 7, 8 şi 9 iunie vor traversa judeţul Suceava.

Etapa a II-a porneşte de la Târgu Mureş, trece prin Reghin, Bistriţa şi se încheie la Vatra Dornei.

Etapa a III-a porneşte de la Vatra Dornei pe traseul Câmpulung – Gura Humorului – Fălticeni – Suceava.

Etapa a IV-a are startul la Suceava şi va continua prin Gura Humorului – Câmpulung – Suceviţa – Rădăuţi – Siret – Bucecea – Botoşani.

„Am făcut în aceste zile o ultimă verificare a traseului împreună cu arbitrul principal Ştefan Sico, cu arbitrul de marcaj Marcel Floareş şi directorul sportiv al FRCiclism Bogdan Floareş şi am marcat punctele cheie, căţărările şi sprinturile pentru etapele în care Turul Ciclist al României va traversa judeţul Suceava. Trebuie să menţionez faptul că cea mai tare etapă, mai dură decât Transfăgărăşanul, va fi etapa a IV-a de la Suceava la Botoşani.

Caravana ciclistă va avea în componenţă peste 60 de autovehicole şi peste 250 de persoane, sportivii prezenţi la start fiind în număr de 90. Premiile totale se ridică la 25.000 euro, la care se adaugă premii oferite de Primării şi chiar de persoane fizice pe parcursul etapelor”, a declarat Valeriu Andoni, director în cadrul FRCiclism.

„Şi sucevenii se vor pregăti cum se cuvine pentru a primi caravana cilsită a României. În zilele care urmează la nivelul Prefecturii se va forma o Comisie Judeţeană de Organizare care va verifica în detaliu traseele pe care le va străbate Turul Ciclist al României. Pentru etapa a III-a care se va desfăşura în data de 8 iunie şi va avea sosirea la Suceava, DSJ, împreună cu Asociaţia Sportul pentru Toţi, Clubul Olimpia şi Şcolile nr.3 şi 9 din Suceava au pregătit o caravană a bicicletelor care va urma traseul marcat de pe străzile municipiului Suceava şi va sosi la steaguri pentru a marca prin mişcare evenimentul ciclist. Aşteptăm publicul sucevean să iasă în număr cât mai mare pe traseele etapelor din judeţul Suceava ale Turului Ciclist al României”, a afirmat consilierul din partea DSJ Suceava, Mihai Androhovici.


Intră acum și în grupul de