„Zilele Sportului Scolar” de la Putna, la a X-a editie


Intră acum și în grupul de

Între 27 şi 30 mai a avut loc la Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” din Putna cea de a X-a ediţie a festivalului „Zilele Sportului Şcolar”. La startul competiţiilor de handbal băieţi şi fete, fotbal, atletism, şah şi tenis de masă s-au aliniat pe parcursul celor 4 zile de concurs aproximativ 700 de elevi de la 27 de şcoli: Putna, Gura Putnei, Nr. 2 Iaslovăţ, Milişăuţi, Bădeuţi, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus nr.1, Vicov de Sus nr. 3, Grup Şc. „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Nr. 2 Rădăuţi, Gălăneşti, Colegiu Tehnic Laţcu Vodă Siret, Grup Şc. Bivolărie, Volovăţ, Burla, Nr. 1 Marginea, Nr. 2 Marginea, Suceviţa, Zamostea, Horodnic de Jos, Frătăuţii vechi, Satu Mare, Straja, Brodina, Ulma, Bivolărie şi Voitinel.

Iată campionii competiţiilor pe zile de concurs:

Joi 27 mai:
Handbal Băieţi – Şcoala Vicovu de Jos
Şah:
clasele I-IV – Witowschi Eduard – Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” Putna
clasele V-VIII – Ionesi Cristian – Grup Şcolar „Ion Nistor” Vicovu de Sus
Săritura în lungime băieţi:
clasele V-VI: – Chelariu Marian – Grup Şcolar Bivolărie
clasele VIIVIII: Ursachi Andrei – Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” Putna

Vineri 28 mai:
Handbal fete: Şcoala Milişăuţi
Tenis de masă:
Fete: Roman Anda – Şcoala nr. 2 Rădăuţi
Băieţi: Ursulean Florin – Şcoala Straja
Săritura în lungime fete:
cl. V-VI : Sbiera Elena – Şcoala Gălăneşti
cl. VIIVIII: Tivadar Manuela – Şcoala nr. 2 Rădăuţi

Sâmbătă 29 mai:
50m băieţi:
cl. V-VI : Rusu Radu – Grup Şcolar Bivolărie
cl. VIIVIII: Rotar Cosmin – Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” Putna
50m fete:
cl. V-VI : Cocervan Ionela – Şcoala nr. 2 Iaslovăţ
cl. VIIVIII: Tivadar Manuela – Şcoala nr. 2 Rădăuţi
Aruncarea mingii de oină băieţi:
cl. V-VI : Chelariu Marian – Grup Şcolar Bivolărie
cl. VIIVIII: Şerban Cristi – Şcoala Milişăuţi
Aruncarea mingii de oină fete:
cl. V-VI : Şorea Daniela – Şcoala nr. 2 Iaslovăţ
cl. VIIVIII: – Smetaniuc Maria – Şcoala Ulma
800m băieţi:
cl. V-VI : Belmegea Gheorghe – Şcoala Brodina
cl. VIIVIII: Lucaci Ştefan – Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” Putna
800m fete:
cl. V-VI : Calancea Persida – Şcoala Brodina
cl. VIIVIII: Smetaniuc Maria – Şcoala Ulma
Ştafetă 4×300m băieţi:
cl. V-VI : Grup Şcolar Bivolărie
cl. VIIVIII: Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” Putna
Ştafetă 4×300m fete:
cl. V-VI : Şcoala nr. 2 Iaslovăţ
cl. VIIVIII: Şcoala Ulma

Duminică 30 mai:
Fotbal
cl. V-VI : Şcoala cu clasele I-VIII Bivolărie
cl. VIIVIII: Şcoala cu clasele I-VIII Bivolărie

Câteva recorduri ale întrecerilor: 32 de profesori de la 27 şcoli cu 712 elevi participanţi, 28 de întreceri premiate cu 212 diplome, 70 de tricouri, 38 cupe şi 212 medalii, la tenis de masă băieţi au participat 48 de concurenţi de la 20 de şcoli, la handbal fete au participat 10 echipe, la handbal băieţi 8 echipe, la atletism s-au înscris 190 elevi, la fotbal au fost 350 de elevi de la 19 şcoli repartizaţi în 34 echipe, 12 şcoli au obţinut cel puţin un loc I, 19 şcoli au obţinut cel puţin locul III, Şcoala Putna a obţinut cele mai multe titluri: 5.

Festivalul a beneficiat de prezenţa la deschidere a directorului şcolii din Putna, Aanei Mircea, a primarului comunei Putna Hotnogu Vasile, a viceprimarului Plamadă Gheorghe, a directorului de la Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava, Coman Cătălin, precum şi a întregului colectiv de cadre didactice al şcolii din Putna.

La fotbal premierea a fost făcută de internaţionalul Mihai Roman

Pe parcursul celor patru zile de concurs spectatorii şi elevii participanţi au fost delectaţi cu momente artistice deosebite realizate de trupa de majorete a Şcolii Putna. Una din marile surprize ale acestei ediţii a festivalului a fost prezenţa la finalele de fotbal şi la premierea micilor fotbalişti a jucătorului naţionalei de fotbal a României, Mihai Roman.

Menţionăm că Festivalul este inclus de 3 ani în calendarul Direcţiei pentru Sport a judeţului Suceava şi este organizat de Şcoala Putna şi Asociaţia pentru Dezvoltare Locală Putna cu ajutorul Primăriei Putna, a Consiliului Local Putna şi a agenţilor comerciali. De asemenea, Direcţia pentru Sport a judeţului Suceava a asigurat prin directorul Coman Cătălin mai multe cupe, medalii, tricouri şi materiale sportive. Printre partenerii acestui eveniment se mai numără şi Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Suceava, Televiziunea Putna, Asociaţia Sportivă „Bradul Putna”, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi şi Academia Olimpică Română.

“Ca organizator principal al acestui festival, ţin să mulţumesc tuturor organizaţiilor şi autorităţilor locale implicate în organizarea acestui eveniment, tuturor persoanelor care au dat o mână de ajutor, tuturor profesorilor, elevilor, părinţilor şi spectatorilor participanţi la acest eveniment. Consider că reuşita deplină a celei de a X-a ediţie a festivalului „Zilele Sportului Şcolar” a fost dată atât de numărul mare de participanţi, şcoli, profesori, elevi(mulţi dintre ei campioni judeţeni la zi), de organizarea bună, dar şi de puterea acestui eveniment de a lega noi prietenii între copii şi de a întării relaţiile dintre profesori. Desfăşurate sub un deplin spirit de fair-play, întrecerile cu participare impresionantă de la Putna au demonstrat, dacă mai era cazul, că elevii iubesc acest festival, vin cu plăcere la Putna şi aşteaptă cu nerăbdare să revină”, a declarat prof. Ciprian Creţan.


Intră acum și în grupul de