Meciul cu CSM Bucuresti, debutul reconstructiei la CSM Bucovina Suceava (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, de la ora 10.00, pe stadionul „Unirea” se va disputa primul meci al turneului play-out al ediţiei 2010 a Diviziei Naţionale de rugby pentru CSM Bucovina Suceava în care formaţia gazdă va primi vizita echipei CSM Bucureşti. Pentru elevii antrenorului Constantin Vlad această partidă poate reprezintă o dispută de orgoliu după zece înfrângeri consecutive.

„Întâlnirea cu CSM Bucureşti constituie debutul reconstrucţiei echipei noastre. Treptat vom realiza schimbul de generaţii şi vom promova noua „gardă”. Un prim semn al întineririi formaţiei CSM Bucovina Suceava îl reprezintă folosirea în partida cu gruparea bucureşteană a trei juniori Florea, Constantineanu şi Pentiuc.
Oricum, se pare că un lucru este clar, începând cu ediţia viitoare de campionat sistemul competiţional se va modifica. Va exista o superligă cu opt echipe, o divizie naţională tot cu opt formaţii şi o ligă a treia împărţită pe criterii zonale. Această modificare este benefică în principiu, dar a fost realizată într-un mod incorect. Ar fi trebuit ca acest nou sistem să înceapă din 2012, pentru că am început sezonul cu o regulă, dar îl încheiem cu alta.

La noi nu este nicio problemă se poate întâmpla orice, important este să rezistăm în aceste momente dificile pentru noi şi pentru sportul românesc în general. Pentru a putea merge mai departe cu tânăra noastră echipă avem nevoie de jocuri, de continuitate şi aşa cum am făcut de fiecare dată noi ne vom lupta la fiecare meci pentru victorie.

Luna viitoare împlinesc 20 de ani de când sunt antrenorul echipei de rugby a Sucevei, 16 dintre ei fiind petrecuţi în prima ligă şi 4 în divizia secundă. Îmi doresc din tot sufletul ca atunci când voi agăţa fluierul de antrenor în cui, formaţia noastră să fie în primul eşalon valoric al rugbiului românesc”, a declarat antrenorul formaţiei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de