Rugbistii suceveni au incasat a unsprezecea infrangere consecutiva (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

Nici in cel de-al unsprezecelea meci al sezonului CSM Bucovina Suceava nu a reuşit să scoată vreun punct. Deşi s-au zbătut, elevii antrenorului Constantin Vlad au pierdut din nou pe teren propriu în faţa celor de la CSM Bucureşti cu scorul de 10 – 42.

CSM Bucovina Suceava a început acest meci destul de bine, mai ales pe faza defensivă, dar la mijlocul primei reprize au încasat primul eseu, după o pasă dată la adversar de Hamciuc, scor 0 – 7 după o transformare reuşită. Flutur a redus din diferenţă cu ajutorul unei lovituri de pedeapsă, scor 3 – 7, dar până la pauză, CSM Bucureşti a mai reuşit un eseu transformat, după o fază în care oaspeţii au profitat de o breşă în apărarea suceveană, creată din cauza lipsei de comunicare dintre jucători.

Finalul de repriză avea să aducă şi o accidentare foarte gravă a sucevenului Hamciuc, care a suferit o fractură de tibie la o fază în care avea balonul, a fost blocat în picioare de un adversar, moment în care un alt bucureştean a venit şi l-a placat din lateral, provocându-i această fractură. CSM Bucovina Suceava a început mai bine repriza secundă şi a marcat un eseu prin Opariuc, după o fază ca la manual pe linia de trei sferturi, scor 10 – 14, după transformarea reuşită de Flutur. După mai multe accidentări ale câtorva titulari şi schimbările făcute de tehnicianul sucevean, echilibrul jocului s-a rupt, iar oaspeţii s-au distanţat la o diferenţă destul de mare şi au câştigat în final cu scorul de 42 – 10.

Jucătorii neplătiţi refuză să se mai prezinte la echipă

„Nu-mi dau seama ce se întâmplă la echipa noastră, dar în 20 de ani de când sunt antrenor nu am mai avut aşa de multe accidentări cât am avut în ultimele două luni, majoritatea fiind foarte grave, precum rupturile de ligamente sau fracturi. Din păcate, nici în meciul cu CSM Bucureşti nu am scăpat de probleme, Hamciuc accidentându-se foarte grav într-o fază banală, ce nu anunţa mai nimic. Am rezistat foarte bine în primele 20 de minute, asta în ciuda faptului că am fost penalizaţi cu prea multe lovituri de pedeapsă în comparaţie cu adversarii, care au fost judecaţi după părerea mea cu altă unitate de măsură”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

La acest meci cu CSM Bucureşti, pe lângă absenţele cauzate de accidentări sau a examenelor de la facultate, din lotul sucevean au lipsit şi patru jucători care se pare că nu s-au prezentat la partidă din cauza nemulţumirilor cauzate de lipsa banilor, aici fiind vorba de Lupei, Andronic, Florea şi Drelciuc. Juniorul Florea se pare ca a semnat şi el un precontract cu ASU Arad şi a refuzat să joace, după cum ne-a precizat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.

După meciul de sâmbătă, Divizia Naţională de Rugby va lua o pauză până pe 31 iulie, perioadă în care sucevenii vor participa la Baia Mare, la cel de-al treilea turneu al Campionatului Naţional de Rugby în 7.

Clasamentul turneului play-out

1. CS CSM Bucureşti 11 6 0 5 292-260 4pbonus 28puncte
2. CS Poli Agro Iaşi 11 4 0 7 150-355 2pb 18p
3. CS U Cluj Napoca 11 3 0 8 188-397 3pb 15p
4. CS Ştiinţa Petroşani 11 3 0 8 147-389 0pb 12p
5. RC Bârlad 11 2 0 9 156-436 2pb 10p
6. CSM Bucovina Suceava 11 0 0 11 116-611 1pb 1p


Intră acum și în grupul de