Alcoolul la volan a trimis la spital doua victime nevinovate


Intră acum și în grupul de

Consumul de băuturi alcoolice, de cele mai multe ori în cantităţi prea mari şi şofatul pe drumurile publice nu s-au înteles niciodată.

Numai duminică după-amiază două persoane nevinovate au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost victimele unor accidente de circulaţie provocate de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Prima dintre ele este un tânăr de 18 ani din Câmpulung Moldovenesc. Acesta a fost trimis la spital chiar de prietenul în maşina căruia se afla. Accidentul s-a petrecut pe raza localităţii Frumosu. Din cauza vitezei excesive şoferul autoturismului a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un gard din lemn. În urma impactului, unul dintre ulucii gardului a pătruns prin geamul dreapta al maşinii rănindul pe pasager. Etilotestul în care a suflat conducătorul auto a arătat nu mai puţin de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, în comuna Fundu Moldovei M. Vasile de 45 de ani în timp ce conducea un moped neînregistrat, nu a văzut bicicleta din faţa lui şi s-a izbit direct în ea accidentând o fetiţă de doar 15 ani care se deplasa regulamentar.

Poliţiştii care au făcut verificările la faţa locului şi-au dat seama imediat de ce bărbatul nu a putut vedea ceilalţi participanţi la traficul rutie: avea o îmbibaţie alcoolică de 1,29 mg/l.


Intră acum și în grupul de