Echipa Liceului cu Program Sportiv, la un pas de podiumul de premiere (Handbal masculin – turneul final de minihandbal)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul acestei săptămâni la Odorhei s-a desfăşurat turneul final al Campionatului Naţional de minihandbal masculin. La competiţie au participat doar cinci echipe care s-au calificat în urma turneelor semifinale, formaţia LPS Vaslui declarând forfait.

În primele două partide formaţia LPS Suceava a întâlnit cele mai puternice echipe din competiţie, Minaur Baia Mare şi U Transilvania Cluj. Micii handbalişti suceveni au rezistat doar în primele reprize ale celor două întâlniri, la final maramureşenii învingând cu 14-6 (6-3), iar clujenii cu 11-5 (4-2).

După două înfrângeri elevii profesorului Răzvan Bernicu şi-au revenit şi s-au impus în disputa cu LPS Roman cu scorul de 7-5. în jocul decisiv pentru medalia de bronz LPS Suceava a întâlnit echipa gazdă a turneului final, HC Odorheiu Secuiesc. Sucevenii au luptat pentru victorie până la capăt, însă harghitenii au jucat cu doi oameni în plus.

„Competiţia la care am participat a constituit o experienţă deosebită pentru micii noştri jucători. Cu această ocazie ei au învăţat să se lupte pentru orice minge şi să creadă în victorie indiferent de deciziile arbitrilor. Îi felicit pe copii pentru modul în care au luptat în partidele cu cei din Baia Mare şi Cluj, mult mai înalţi şi mai puternici.

Păcat însă de ultimul joc cel cu HC Odorhei în care am fost la cârma jocului, dar nu am putut face nimic împotriva deciziilor arbitrilor. Poate că la tineri de la 15 ani în sus se mai poate înţelege, însă ce pot să-i spun eu unui copil de 10 ani când mă întreabă „ce am greşit dom’ profesor?”. Oricum o organizare bună a competiţiei, condiţii bune, o experienţă utilă pentru copii noştri şi sper ca la următorul turneu să ne descurcăm mai bine”, a declarat antrenorul echipei de minihandbal băieţi a LPS Suceava, Răzvan Bernicu.

Din echipa suceveană care s-a clasat pe locul IV la turneul final de minihandbal au făcut parte sportivii: Bogdan Cozorici, Ovidiu Cozorici, Călin Croitor, Alexandru Drăgoi, Cosmin Floarea, Robert Alupoaie, Andrei Năstasă, Lucian Nichiţelea, Andrei Hîncu, Claudiu Lăzurcă, Claudiu Breabăn, Eduard Tronciu şi Vlad Ilaş. Jucătorul Claudiu Lăzurcă a primit diploma pentru cel mai tânăr jucător al turneului final de minihandbal el neavând încă 9 ani împliniţi


Intră acum și în grupul de