CS Universitatea Suceava se pregateste de cantonament (Handbal masculin)


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, 12 iulie, echipa de handbal masculin a CS Universitatea Suceava va pleca într-un stagiu de pregătire centralizată la Gura Humorului. Deşi ploaia a dat peste cap puţin programul de antrenamente ale handbaliştilor suceveni, după două săptămâni de reacomodare la efort, sportivii de la CS Universitatea vor trece în etapa principală de acumulări fizice.

„Ne aşteaptă cea mai dificilă, dar în acelaşi timp cea mai importantă perioadă de pregătire. Vom pleca două săptămâni la Gura Humorului acolo unde ne vom axa în principal pe acumulările fizice. Acest stagiu este esenţial pentru că el ne va ţine până în decembrie după finalul turului de campionat”, a afirmat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.

Pentru că la formaţia suceveană au revenit doi jucători de mare valoare, Florin Ciubotaru şi Mihuţ Pancu, CS Universitatea a trebuit să facă oarecum „loc” acestor sportivi. Din lotul lărgit al grupării sucevene pentru sezonul viitor vor lipsi Curcă şi Vele, din cauza problemelor medicale, Cezar Mihai care şi-a reziliat contractul cu clubul sucevean, Costel Brădăţan şi Grigorie care nu mai intră în vederile formaţiei sucevene.

„Cei cinci jucători care nu mai fac parte din lotul echipei noastre au plecat din cauze obiective. În acelaşi timp un al doilea motiv pentru care am fost nevoiţi să renunţăm la serviciile lor a fost acela că trebuie să propulsăm jucătorii tineri ca Dumitraş sau Bahan.

Singurul post care este deficitar în echipa noastră este cel de pivot, dar ne sunt convins că ne vom descurca şi-l aşteptăm pe Ion Tcaciuc să se hotărască în privinţa semnării unui nou contract”, a conchis antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.


Intră acum și în grupul de