Stiinta Bacau – HC Odorhei 35 – 39 (17 – 19) (Handbal, Memorialul „Mihai Mironiuc”)


Intră acum și în grupul de

În al doilea meci al turneului de la Suceava s-au înfruntat alte două echipe din Liga Naţională, Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei. Băcăuanii lui Gabi Armanu nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor băncii tehnice şi au cedat disputa cu ardelenii, scor 35-39, la capătul unui meci în care jucătorii lui Vlad Caba s-au aflat aproape tot timpul în avantaj.

Dacă în minutul 12 conduceau cu 7-6, băcăuanii s-au văzut repede egalaţi, scor 8-8 după un sfert de oră de joc şi pe fondul câtorva contraatacuri fructificate de HC Odorhei şi unor intervenţii bune ale lui Sorin Bîrză, ardelenii au intrat în avantaj la vestiare, scor 17-19.

Debutul părţii secunde nu a adus nimic nou în jocul Ştiinţei, care în minutul 40 avea de recuperat opt goluri, scor 20-28. Câteva reuşite ale lui Moskalenko şi o prestaţie mai bună în faza defensivă au făcut însă ca Ştiinţa să reducă din diferenţă, scor 27-31 în minutul 50. Finalul meciului a fost echilibrat însă HC Odorhei a fost echipa care a greşit mai puţin şi a obţinut un succes oarecum surprinzător, dacă ne gândim că băcăuanii s-au prezentat la Suceava în calitate de echipă care va reprezenta România în viitoarea ediţie a Cupei Challenge. Scor final 35-39, rezultat care o propulsează pe CS Universitatea în postura de favorită la câştigarea Memorialului „Mihai Mironiuc”.

Au marcat:

Ştiinţa Bacău: Iancu (1), I. Rotaru (5), M. Bondar (4), Moskalenko (13), Gurkovski (5), Dospinescu (4), Păunică (1), Dinescu (3)

HC Odorhei: Bîrză (1), Libert (2), Rusia (11), Goran (4), Ferenczi (4), Daninfeld (2), Mihalcea (3), Talas (5), Frăţilă (6), Stoian (1)


Intră acum și în grupul de