Turneul de la Odorhei, o ultima verificare pentru CS Universitatea Suceava (Handbal masculin – Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava va disputa ultimele partide de pregătire din actualul presezon competiţional la Odorhei, acolo unde pe lângă formaţia gazdă sucevenii vor mai întâlni echipele Pandurii Tg.Jiu şi CSM Satu Mare. Turneul care se va disputa în perioada 27-28 august are o importanţă specială, handbaliştii suceveni întâlnind la această competiţie două echipe cu care nu a mai jucat în pregătiri, Pandurii Tg.Jiu şi CSM Satu Mare.

„Ultimul nostru turneu înainte de începutul de sezonului oficial este unul deosebit pentru noi pentru că dorim să facem ultimele modificări în jocul formaţiei noastre. Ne dorim o evoluţie bună în turneul de la Odorhei şi un parcurs fără accidentări. Mai mult chiar, vom avea ocazia să jucăm în compania formaţiilor pe care le vom înfrunta în campionat în etapele a II-a şi a III-a”, a declarat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig.

CS Universitatea Suceava va întâlni în prima etapă a Ligii Naţionale de handbal masculin gruparea CSM Oradea, în deplasare pe 4 septembrie, pentru ca apoi în rundele a doua şi a treia să joace pe rând cu CSM Satu Mare, acasă în 8 septembrie şi cu Pandurii Tg.Jiu, afară în 11 septembrie.

„Foarte util pentru noi este faptul că vom juca cu CSM Satu Mare şi Pandurii Tg.Jiu”, a declarat înaintea turneului de la Odorhei, Adrian Chiruţ

Actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin va fi se pare unul extrem de echilibrat dacă ne gândim la schimbările majore care au avut loc la unele din formaţiile de top ca UCM Reşiţa, Steaua, Pandurii Tg.Jiu şi HCM Constanţa. În aceste condiţii, meciurile amicale de dinaintea sezonului oficial îşi pierd oarecum caracterul „prietenesc”, fiecare grupare dorind să afle cât mai multe informaţii despre adversarele ei din campionat.

„Faptul că vom întâlni două echipe cu care nu am mai jucat în pregătiri este foarte folositor pentru noi. Avem ocazia să reglăm în jocul nostru elementele care mai aveau de lucru şi dorim să avem o comportare bună la acest turneu de la Odorhei”, a declarat interul stânga Adrian Chiruţ.

„Pentru noi turneul de la Odorhei este util în perspectiva noului sezon competiţional pentru că ne poate oferi un moral bun. Avem prilejul să punem la punct jcul nostru şi să ajungem cât mai aproape de forma maximă”, a afirmat conducătorul de joc al grupării CS Universitatea Suceava, Cristian Bursuc.

„Pentru mine acest turneu este foarte important pentru că este dificil să revii după o perioadă lungă de întrerupere a activităţii sportive. Este o oportunitate de a căpăta încredere în forţele proprii şi de a încerca revenirea la forma iniţială”, a conchis interul stânga al CSU Suceava, Mădălin Ţuţu.

„Vrem să creştem treptat în formă de la meci la meci, în aşa fel încât etapele a IV-a şi a V-a să ne prindă la nivel maxim”, a apreciat antrenorul echipei CS Universitatea Suceava, Leonard Bibirig

Programul turneului de la Odorhei pentru echipa CS Universitatea Suceava cuprinde meciurile cu Pandurii Tg.Jiu, vineri 27 august de la ora 11.45, cu HC Odorhei, tot vineri dar după amiază, pentru ca disputa cu CSM Satu Mare să aibă loc sâmbătă de la ora 10.00. La competiţia organizată de HC Odorhei echipele participante vor putea pune în aplicare noua reglementare a FRH care permite unei grupări să aibă 16 jucători pe bancă.

„Vrem să creştem treptat în formă de la meci la meci, în aşa fel încât etapele a IV-a şi a V-a să ne prindă la nivel maxim. Este normal ca în meciurile de pregătire să fie fluctuaţii în ce priveşte rezultatele, pentru că antrenorii încearcă să verifice toţi jucătorii din lot, să pună la punct relaţiile dintre sportivi, să încerce variante noi de joc şi scheme prin care să ajungă mai repede la poartă. Turneul de la Odorhei ne va da o imagine utilă asupra echipei noastre înaintea începutului de campionat pentru că jocul din prima rundă cu CSM Oradea nu este unul simplu în compania unei echipe nou promovate tinere şi ambiţioase”, a afirmat tehnicianul sucevean, Leonard Bibirig.


Intră acum și în grupul de