Bogdan Pralea: „Daca in amicale ne-am mai permis sa pierdem, in campionat nu mai merge” (Handbal masculin – Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 4 septembrie, va începe un nou sezon competiţional în Liga Naţională de handbal masculin. În prima etapă de campionat CS Universitatea Suceava, ocupanta locului VI în clasamentul final al anului precedent, va întâlni în deplasare nou promovata CSM Oradea. Din lotul formaţiei sucevene pentru partida cu formaţia ardeleană va lipsi Acatrinei, accidentat uşor la un antrenament.

„Dacă în amicale ne-am mai permis să pierdem, în campionat nu mai merge. Suntem conştienţi că jucăm cu o formaţie nou promovată care va încerca la primul ei meci după revenirea în Liga Naţională să arate ce ştie, însă noi suntem extrem de bine motivaţi pentru acest meci şi vrem să-l câştigăm.

În ceea ce priveşte convocarea mea la naţionala României acest lucru mă onorează, dar pentru moment gândul îmi stă doar la jocurile din campionat.
Din lotul echipei noastre pentru partida cu CSM Oradea va lipsi Acatrinei care a făcut o uşoară entorsă la un antrenament. Se fac eforturi pentru ca el să fie recuperat pentru disputa de miercuri 8 septembrie de acasă cu CSM Satu Mare”, a declarat portarul echipei CS Universitatea Suceava, Bogdan Pralea.

„Este foarte important să ai un moral bun în debut de sezon competiţional şi este esenţial să începi cu dreptul campionatul”, a afirmat pivotul formaţiei CSU Suceava, Dan Ilieş

„Este foarte important să ai un moral bun în debut de sezon competiţional şi este esenţial să începi cu dreptul campionatul. Meciul cu Oradea este primul oficial şi pentru noi şi pentru noi şi sunt convins că va fi dificil. Am mare încredere însă în colegii mei de echipă şi în obiectivul propus şi dacă ne facem jocul nostru nu vom avea probleme. Sunt apt în proporţie de 99% şi sper să-mi ajut colegii în prima victorie din acest sezon competiţional”, a afirmat pivotul echipei CSU Suceava, Dan Ilieş.

„Probabil că orădenii vor face tot posibilul în primul joc de campionat să demonstreze în faţa propriilor suporteri că nu degeaba au promovat în Liga Naţională. Noi va trebui să jucăm aşa cum ştim pentru că în acest caz nu poate să ne scape victoria. Trebuie să fim atenţi pentru că nu avem voie să pierdem această primă dispută din acest sezon competiţional”, a fost de părere şi Bogdan Şoldănescu.

„Acest prim meci de campionat este foarte important şi un prim succes ne-ar crea un moral foarte bun în perspectiva meciurilor ce vor urma, cu CSM Satu Mare şi Pandurii Tg.Jiu, meciuri deosebit de dificile. Nu se poate compara un meci amical, în care involuntar nu găseşti motivaţie suplimentară, cu un meci oficial de campionat.

În ceea ce priveşte situaţia financiară a noastră, se poate spune că mai există mici întârzieri la plăţi dar aceasta este situaţia peste tot şi noi înţelegem acest lucru. Deocamdată noi ne concentrăm pe meciurile din campionat, nu că nu ar fi nevoie de bani, însă problemele de acest gen sunt în acest moment pe planul secund pentru noi”, a afirmat extrema stângă a formaţiei CS Universitatea Suceava, Florin Ciubotariu.


Intră acum și în grupul de