Campionatul National de Alergare Montana, din nou la Vatra Dornei (Atletism)


Intră acum și în grupul de

La finele acestei săptămâni, duminică 10 octombrie, la Vatra Dornei se va desfăşura Campionatul Naţional de Alergare Montană. În paralel cu această competiţie se va disputa şi a V-a ediţie a “Cupei Dornelor” la atletism.

Campionatul Naţional de alergare montană va începe duminică de la ora 10:10 şi va fi destinat seniorilor, senioarelor şi juniorilor I şi este organizat de Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Direcţia Judeţeană pentru Sport Suceava şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava. Traseul pe care concurenţii va trebui să îl parcurga este unul extrem de dificil, aceştia urmând să urce pâna pe dealul Runc, la o altitudine de 960 de metri.

“Este a doua ediţie a Campionatului Naţional care se desfăşoară la Vatra Dornei şi mi-aş dori ca în 2012 să organizăm aici şi Campionatul European. Acum am pierdut în faţa staţiunii Bursa, unde proba de seniori începe de la o altitudine de 300 de metri şi se opreşte la circa 1400, dar sper ca noi să câştigăm drepturile de a găzdui următoarea ediţie”, a declarat Cristian Prîsneac, promotorul Campionatului Naţional de Alergare Montană.

Tot duminică, de la ora 12.00, va avea loc ediţia a V-a a “Cupei Dornelor”, competiţie destinată copiilor şi juniorilor.

“Aştept aici la Vatra Dornei cât mai mulţi copii care vor să practice atletismul. La fel ca şi la Campionatul Naţional de Alergare Montană şi la Cupa Dornelor vor fi premii consistente, în bani, tricouri, medalii şi cupe”, a precizat Cristian Prîsneac.
Suceava va fi reprezentată la Campionatul Naţional de Alergare Montană de Iulia Coşarcă, Viorica Hasna, Iulia Dobriţă, Iulian Roşu, Cătălin Şuhanea, Alexandru Niţă, Daniel Damian şi Alexandru Nistor. Proba destinată junioarelor are o lungime de 4000 de metri, pentru juniori şi senioare traseul are o lungime de 8000 de metri, seniorii urmând să alerge 12000 metri.

La ediţia de anul trecut, a Campionatului Naţional de alergare montană, desfăşurată la Vatra Dornei, au participat peste 130 de sportivi.


Intră acum și în grupul de