Peste 400 de copii s-au intrecut la editia a V-a a competitiei atletice „Cupa Dornelor”


Intră acum și în grupul de

Între 2 şi 10 octombrie, tineretul şcolar din întregul judeţ a avut posibilitatea să participe la activităţile cu caracter educativ-sportiv-turistic. S-a sărbătorit bucuria mişcării, manifestându-se dorinţa şi nevoia practicării exerciţiului fizic ca formă de recreere, socializare, păstrare şi întreţinere a stării de bine, sănătoasă.

Prin cele trei oraşe ca locaţii de manifestare, Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, organizatorii au reuşit să monitorizeze aproximativ 1200 de copii. Calendarul acţiunilor a început cu crosul şi s-a finalizat cu o amplă participare de acelaşi gen la Vatra Dornei.

Eveniment de tradiţie la a V-a ediţie, „Cupa Dornelor” destinată copiilor şi juniorilor s-a desfăşurat în spiritul sportului pentru toţi reuşind să atragă aproape 400 de participanţi din toată zona Moldovei. Coordonatorul acţiunii, antrenorul Cristian Prâsneac a fost sprijinit de către conducerea Clubului Sportiv Municipal „Dorna”, Primăria Vatra-Dornei, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Suceava şi sponsori locali.

Rezultatele:

Copii 2 (1999 / 2000)
1. Silviu Ailincăi, Fălticeni
2. Fabian Buleu, Şcoala Gen. Nr. 10 Suceava
3. Rareş Muha, Vatra-Dornei

Copile 2
1. Teodora Atohi, Piatra-Neamţ
2. Denisa Filip, Salcea
3. Roxana Brânduşa, Vatra-Dornei

Copile 1 (1997 / 1998)
1. Andreea Bucătariu, CSS Fălticeni
2. Mihaela Clipa Livia, CS Ceahlăul Piatra-Neamţ
3. Georgiana Popovici, LPS Suceava

Copii 1
1. Mădălin Gheban, LPS Târgu-Jiu
2. Laurenţiu Ţîmpău, CSM Suceava
3. Mihai Pintilie, CSS Piatra-Neamţ

Junioare 3 (1995 / 1996)
1. Ioana Pascar, LPS Suceava
2. Elena Crăciun, LPS Botoşani
3. Vanda Sipos, Ceahlăul Piatra-Neamţ

Juniori 3
1. Bogdan Macovei, CSM Suceava
2. Ştefan Balauca, LPS Botosani
3. Silviu Marmeliuc, LPS Suceava

Pentru toţi câştigătorii, premiile au fost consistente, în bani, tricouri, medalii, cupe şi ecusoane SpT. Câte un premiu special a fost acordat celor mai mici participanţi: Alexandru Prâsneac (4 ani) şi Denisa Gruia (5 ani), ambii din Vatra-Dornei.

„A fost o atmosferă plăcută şi antrenantă, de adevărată competiţie pentru toţi copiii participanţi. Oraşul a fost captat de eveniment, copiii având parte şi de un public numeros de-a lungul traseului care a încurajat cu simpatie pe micii atleţi. Vremea a ţinut cu concurenţii iar alergarea de cros (alergarea pe teren variat) nu le-a creat probleme respiratorii sau de circulaţie. Au avut un prilej în plus pentru a-şi testa rezistenţa organismului, nivelul coordonării, uşurinţei de mişcare şi supleţea. Au socializat, reîntâlnindu-se ori legând noi prietenii. S-au bucurat de fiecare reuşită apreciindu-şi reciproc şi cu fairplay efortul”, a precizat formatorul judeţean Sportul pentru Toţi, prof. Cătălina Loghin.

„Aceste tipuri de competiţii sunt foarte folositoare pentru pregătirea sportivilor, pentru creşterea motivaţiei lor împreună cu obţinerea unor premii şi distincţii, cât şi pentru antrenorii care îşi fac o părere despre nivelul de pregătire al sportivilor. Îşi cunosc mai bine adversarii cu care se vor lupta la competiţii de obiectiv şi îşi pot da seama de carenţele pe care elevii lor le au. Îmbucurător este faptul că popularitatea acestor concursuri este în continuă creştere ceea ce denotă că sucevenii încep să îşi formeze o cultură pentru sport şi pentru mişcare”, a declarat prof. Iustin Tătărău, antrenor LPS Suceava.


Intră acum și în grupul de