CS Universitatea II Suceava pierde copilareste disputa cu HC Vaslui (Handbal masculin – Divizia A)


Intră acum și în grupul de

Într-un meci din etapa a VIII-a a seriei A, CSU II Suceava – HC Vaslui 33-34 (18-23)

Înaintea disputei din cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin dintre CS Universitatea Suceava şi CSM Bucureşti, sala LPS a găzduit un meci derbi din cadrul seriei A a Diviziei A între CS Universitatea II Suceava şi HC Vaslui, cele două echipe ocupând primele două locuri în clasament.

Având şi aportul lui Sergiu Zvanciuc din lotul formaţiei de Ligă Naţională, sucevenii au început cu încrdere partida cu ambiţioasa formaţie suceveană şi au avut până în minutul 10 tot timpul un gol mai mult decât adversarii lor. Din acest moment însă, va începe o adevărată sarabandă de greşeli copilăreşti, ratări şi gafe ale portarilor formaţiei gazdă, vasluienii conducând lejer la pauză cu 23-18.

Certaţi serios după primele 30 de minute de joc de antrenorii Leonard Bibirig şi Răzvan Bernicu, dar şi de directorul Petru Ghervan, tinerii handbalişti de la CSU II Suceava au intrat hotărâţi în teren în partea a doua a meciului. Primele minute ale acestei a doua reprize au fost la fel de proaste ca primele, HC Vaslui păstrându-şi diferenţa pe tabela de marcaj. Din minutul 36 însă totul s-a schimbat şi sucevenii parcă au prins aripi. Zvanciuc s-a trezit din buimăceala jocului său din prima repriză, Roşu a nimerit şi el plasa porţii, Bahan a pătruns irezistibil şi portarul Drăghici a început să apere. De la cinci goluri deficit, CS Universitatea II Suceava a ajuns în minutul 49 să conducă cu 31-29!

Desfăşurarea lucrurilor a fost frumoasă până aproape de final, dar finalul a fost catastrofal. Cu două goluri avans pe tabela de scor şi încă zece minute de joc, handbaliştii de la CSU II Suceava puteau să încerce lejer să încerce să conserve rezultatul şi să-şi treacă în cont victoria. Ceea ce s-a întâmplat în aceste ultime minute ale partidei a fost de cascadorii râsului. Tânărul Roşu, care şi în acest meci la fel ca şi în celălalte a marcat mai mult de zece goluri, a dovedit că este încă „verde” la minte ratând trei lovituri de la şapte metri în cinci minute, fără să mai punem la socoteală şuturile din extremă. Ba chiar pentru că vorbim de extreme, Roşu a fost „secondat” cu succes de Grigoraş care a ratat în meciul cu HC Vaslui 99% din aruncări. Ca totul să fie ca la carete, după ce Bahan a egalat la 33 cu un şut de la şold şi mai erau de jucat 19 secunde, sucevenii au mai primit şi gol la ultima fază şi au pierdut întâlnirea cu HC Vaslui.

Păcat de revenirea de senzaţie din repriza secundă, pentru ca apoi CSU II Suceava să piardă după un final de necrezut. Tinerii jucători suceveni au arătat că pot, dar le lipseşte încă ştiinţa jocului şi concentrarea, esenţiale pentru a face pasul către marea performanţă. Oricum, cred că tehnicienii Leonard Bibirig şi Răzvan Bernicu, precum şi directorul Petru Ghervan au mai adăugat câteva fire albe în plus după meciul dintre CSU II Suceava şi HC Vaslui.

CSU II Suceava: Drăghici, Spiridon – Camilar (1), Zvanciuc (3), Petrea (2), Vele (1), Tîrzioru (1), Ţigănaş (2), Dumitraş (1), Buga (2), Smeu, Bahan (8), Roşu (12), Negru.

Rezultate înregistrate în etapa a VIII-a a Seriei A a Diviziei A de handbal masculin:

CSU II Suceava – HC Vaslui 33-34
Ştiinţa II Bacău – Poli Iaşi 46-25
LPS Piatra Neamţ – U Galaţi 24-28

Clasament

1. HC Vaslui 7 5 0 2 201-199 10
2. U Galaţi 7 4 0 3 188-153 8
3. CSU II Suceava 7 4 0 3 216-208 8
4. Poli Iaşi 7 3 1 3 171-180 7
5. LPS Piatra Neamţ 7 3 0 4 165-186 6
6. CSM Focşani 6 2 1 3 139-140 5
7. Ştiinţa II Bacău 7 2 0 5 113-127 0*

• echipă penalizată cu 4 puncte pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă


Intră acum și în grupul de