Medalie de aur pentru echipa Liceului cu Program Sportiv din Suceava (Lupte greco-romane – Campionatele Nationale de juniori II pe echipe)


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii precedente la Tulcea a avut loc finala Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe pentru juniori II. Pentru ultimul act al acestei competiţii s-au calificat echipele: CSŞ Tulcea, LPS Botoşani, CSŞ CFR Braşov, CSŞ Satu Mare, LPS Slatina şi LPS Suceava.

Luptătorii suceveni pregătiţi de Andrei Bolohan, Valerică Gherasim şi Constantin Tăpîrjan nu au pornit din postura de favoriţi la titlu, dar s-au descurcat admirabil şi după 10 ani au intrat din nou în posesia medaliilor de aur. LPS Suceava a învins pe rând cu 6-4 pe CSŞ CFR Braşov, cu 7-3 pe LPS Botoşani, cu 7-3 pe CSŞ Satu Mare, cu 8-2 pe LPS Slatina şi în meciul decisiv cu 6-4 formaţia gazdă CSŞ Tulcea.
„Finala 2010 a Campionatului Naţional de lupte greco-romane pe echipe pentru juniori II a fost una deosebit de echilibrată, toate formaţiile fiind foarte bine pregătite şi motivate.

Băieţii noştri s-au mobilizat exemplar, au conştientizat că trebuie să fie foarte concentraţi pentru a putea lupta pentru victorie şi dorinţa lor de afirmare a făcut diferenţa. Suceava nu a mai câştigat titlul naţional într-o competiţie pe echipe din anul 2000 în care turneul final a fost găzduit de Suceava. Gustul succesului a fost cu atât mai dulce cu cât am reuşit să câştigăm medaliile de aur în deplasare şi la concurenţă cu formaţia gazdă din Tulcea care se şi vedea de mult campioană.
Mulţumim cu acest prilej tuturor celor care au avut încredere în noi şi ne-au susţinut, Inspectoratul Şcolar al judeţului Suceava, colectivului de profesori de la LPS Suceava, Consiliului Local al Municipiului Suceava şi în ultimul rând unor vechi colaboratori de-ai noştri care ne-au ajutat de fiecare dată, foştii luptători Ilie Gherman şi Sebi Caba”, a declarat unul dintre antrenorii echipei de juniori II a LPS Suceava, campioană naţională în 2010, Andrei Bolohan.

Din echipa campioană naţională au făcut parte sportivii:

Mihai Şulea – categoria 42 de kilograme
Mihai Constantin – categoria 46 de kilograme
Mihuţ Mihai – categoria 50 de kilograme
Vasile Dudău – categoria 54 de kilograme
Ionuţ Acostăchioaie – categoria 54 de kilograme
Daniel Crîşmariu – categoria 58 de kilograme
Andrei Apetre – categoria 63 de kilograme
Bogdan Amărculesei – categoria 69 de kilograme
Ionuţ Gherman – categoria 76 de kilograme
Ştefan Babei – categoria 85 de kilograme
Constantin Huţuleac – categoria 85 de kilograme
Costel Ieremie – categoria 100 de kilograme

Clasamentul final al ediţiei 2010 a Campiontului Naţional de lupte greco – romane pe echipe a fost următorul:

I LPS Suceava
II LPS Tulcea
III LPS Botoşani
IV CSŞ CFR Braşov
V LPS Slatina
VI CSŞ Satu Mare


Intră acum și în grupul de