Misiune imposibila pentru CSMU LPS Suceava (Volei, Divizia A1)


Intră acum și în grupul de

CSMU LPS Suceava – Ştiinţa Explorări Baia Mare, sâmbătă, ora 11:00, sala Unirea

Primele şapte etape în care echipa locală a suferit tot atâtea înfrângeri a demonstrat că Divizia A1 este o „căciulă” prea mare pentru CSMU LPS Suceava. Fără să aibă un buget cât de cât comparabil cu cel al cluburilor adverse şi un lot în care să se regăsească mai mulţi jucători cu experienţă la nivelul primei divizii, gruparea pregătită de Victor Pancu nu poate emite pretenţii în faţa niciunei formaţii.

Echipa locală de volei joacă sâmbătă cu o echipă al cărei buget e de zece ori mai mare!

Pancu: „Trebuie să recunoaştem că acestea ne sunt limitele”

Azi, voleibaliştii suceveni vor înfrunta de la ora 11:00, în sala Unirea, formaţia Ştiinţa Explorări Baia Mare, într-un meci contând pentru etapa a VIII-a. De pildă, adversara de azi a sucevenilor are un buget de peste 10 miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă de aproape zece ori mai mare decât al sucevenilor.
Situaţia de la echipa locală de volei poate deveni critică spune chiar Victor Pancu. „Să fim bucuroşi că avem această echipă în prima divizie şi că am arătat că suntem capabili să ajungem aici dar trebuie să recunoaştem că acestea ne sunt limitele. Eu sper ca măcar să putem termina acest campionat. Ar fi ruşine să nu jucăm până la capăt şi asta ar însemna şi o pată pe oraşul nostru. Jucătorii sunt demoralizaţi şi supăraţi că lumea nu înţelege faptul că în actualele condiţii nu se poate mai mult.

Cum să ne putem noi bate de la egal la egal cu echipe ce au în componenţă numai voleibalişti profesionişti, care se antrenează de două ori pe zi şi au în minte numai asta? Ai noştri merg la servici, la şcoală la diverse activităţi prin care să-şi asigure traiul pentru că salariile sunt incoparabile cu cele ale adversarilor. Dacă se va ajunge în situaţia să nu avem bani să terminăm acest campionat, aş fi în stare să merg şi la cerşit. Nu voi abandona echipa”, a declarat Victor Pancu, devenit între timp „Agentul 007” al Diviziei A1.

La antrenamentele premergătoare jocului cu gruparea maramureşeană, profesorul Pancu a avut la dispoziţie doar jumătate dintre componenţii echipei. „Giurcă are servici şi nu poate veni la toate antrenamentele, Huţuleac lucrează la Bucureşti şi vine numai la meciuri şi tot aşa…”, explică Pancu.

Concluzia e tristă: „Pentru ce bani sunt acum la Suceava echipa încă e prea bună. Nivelul nostru este de A2 şi probabil că acolo vom reveni după acest campionat. Sigur că vom face tot posibilul să şi câştigăm dar va fi foarte greu. De la meciul cu Baia Mare aştept un joc mai bun al băieţilor. În orice caz, cu fiecare meci disputat căpătăm experienţă şi faptul că echipa este alcătuită numai din suceveni trebuie să fie până la urmă o onoare. Noi creştem jucători, nu facem ca alte echipe care îşi cumpără jucători gata formaţi şi consacraţi”, a mai spus Pancu.

Clasament

1 CVM REMAT ZALĂU 7 7 0 0 0 21p
2 CVM TOMIS CONSTANŢA 7 6 1 0 0 20
3 DINAMO BUCUREŞTI 7 4 1 0 2 14
4 CS UNIREA DEJ 7 4 0 1 2 13
5 “U” CLUJ 7 2 2 2 1 12
6 ŞTIINŢA EXPLORĂRI BAIA MARE 7 3 1 1 2 12
7 CSM BUCUREŞTI 7 3 0 1 3 10
8 VCM LPS PIATRA NEAMŢ 7 3 0 0 4 9
9 SCMU CRAIOVA 7 2 1 0 4 8
10 CSA STEAUA BUCUREŞTI 7 2 0 0 5 6
11 TORPI TÂRGU MUREŞ 7 0 0 1 6 1
12 CSMU LPS SUCEAVA 7 0 0 0 7 0


Intră acum și în grupul de