LPS Suceava isi ia revansa in turneul al doilea in fata celor de la LPS Iasi (Handbal masculin – juniori II)


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii la Botoşani s-a disputat cel de-al doilea turneu contând pentru Campionatul Naţional de handbal masculin juniori II seria A. La capătul primului turneu care s-a desfăşurat la Suceava, formaţia Liceului cu Program Sportiv avea un bilanţ de două victorii şi două înfrângeri, în afara eşecului din partida cu cea mai bună echipă a seriei, LPS Piatra Neamţ, sucevenii pierzând şi întâlnirea cu LPS Iaşi.

Pentru a se putea califica la turneul semifinal al Campionatului Naţional al juniorilor II, gruparea LPS Suceava trebuie să se claseze pe unul din primele două locuri ale clasamentului. Cum locul I este acontat de LPS Piatra Neamţ, care nu a pierdut niciun meci din cele opt jucate în primele două turnee oficiale, echipa pregătită de Bogdan Macovei are doar varianta locului secund pentru care se va lupta cu LPS Iaşi.

După ce în chiar turneul în care au fost gazde, sucevenii au cedat în faţa celor de la LPS Iaşi, pentru a rămâne în disputa pentru locul II în serie trebuiau să învingă la Botoşani pe LPS Iaşi. Evoluând cu mare dârzenie şi cu o dorinţă superioară de victorie, LPS Suceava a depăşit clar gruparea LPS Iaşi cu scorul de 31-24 (16-10). Mai mult chiar, tinerii handbalişti suceveni au condos favorita grupei A, echipa nemţeană cu patru goluri diferenţă la pauză, pentru a pierde jocul apoi în 6 minute.
Oricum, graţie victoriei clare din partida cu LPS Iaşi, LPS Suceava a trecut pe locul II în clasamentul seriei şi abordează cu alt moral următorul turneu care va avea loc în februarie la Piatra Neamţ.

“În partida cu LPS Iaşi jucătorii noştri s-au mobilizat ca niciodată şi nu au dat nicio şansă adversarilor. Îmi pare rău de jocul cu LPS Piatra Neamţ pe care l-am pierdut pe mâna noastră. Avem şanse pentru a ne califica la turneul semifinal şi ne vom lupta până la capăt pentru acest lucru”, a declarat antrenorul echipei de handbal masculin juniori II a LPS Suceava, Bogdan Macovei.

Rezultate înregistrate de echipa LPS Suceava la turneul de la Botoşani:

LPS Suceava – LPS Botoşani 25-22
LPS Suceava – LPS Vaslui 27-21
LPS Suceava – LPS Piatra Neamţ 20-24 (11-7)
LPS Suceava – LPS Iaşi 31-24

Clasament

1. LPS Piatra Neamţ 8 8 0 0 239-164 16
2. LPS Suceava 5 0 3 214-194 10
3. LPS Iaşi 5 0 3 204-197 10
4. LPS Vaslui 8 1 0 7 187-229 2
5. LPS Botoşani 8 1 0 7 163-223 2


Intră acum și în grupul de