Asociatia “Euroactiv” a inaugurat un nou sediu la Palatul Copiilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul inaugurării noului sediu „Euroactiv” situat la subsolul Palatului Copiilor Suceava, Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate, a organizat, sâmbătă, o acţiune intitulată „Salvaţi planeta!”.

Acţiunea a fost deschisă cu o slujbă de sfinţire a noului sediu, de către Pr. Paroh Ionuţ Irimia de la Parohia „Sf. Învierii” – Suceava, care a fost prezent şi cu alte ocazii la acţiunile organizate de asocaţia „Euroactiv”. În prag de Sărbători, părintele i-a îndrumat pe cei mici spre Sfânta Taină a Spovedaniei.

La evenimentul intitulat „Salvaţi planeta!” au cântat şi dansat copii din trei unităţi de învăţământ din mediul rural, care au cântat „Şezătoarea” şi două cântece cu mesaje pentru sloganul „Salvaţi Planeta”. Acţiunea a constat în prezentarea unui scurt program artistic cu melodiile „Salvaţi Planeta” şi „Minunile sunt lângă noi” cântate de elevii de la Şcolile din Plopeni, Vereşti, Hânţeşti şi Văratic, au fost recitate şi poezii cu mesajele „Salvaţi Planeta” interpretate de elevii: Alexandru Tănase de la Şcoala din Plopeni şi Ancuţa Scheiuleac de la Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava.

Elevii Şcolii din Plopeni coordonaţi de doamnele prof. Zettel Nicoleta – directoarea şcolii şi prof. Valentina Tablan şi însoţiţi de doamna Mariana Raţă, au interpretat obiceiurile „Şezătoarea” care a încântat şi bucurat întreg publicul prezent la eveniment. De asemenea, elevii de la Şcoala din Vereşti au fost însoţiţi de prof. Carmen Ursache – consilier educativ şi de prof. Constantin Turtureanu.

„Acţiunea a avut loc cu sprijinul Palatului Copiilor şi a directorului Victor Şutac”, a declarat prof. Mihai Greciuc, preşedintele Organizaţiei „Euroactiv” Suceava. „Euroactiv este o organizaţie ce sprijină interesele tinerilor care sunt obligaţi prin lege să părăsească sistemul de protecţie socială şi acţionează pentru prevenirea abandonului şcolar, combaterea consumului de alcool, tutun, droguri ş.a.

Asociaţia are caracter particular, de sine stătătoare, iar membii fondatori sunt persoane de diferite profesiuni, cetăţeni români, domiciliaţi în ţară, interesaţi de susţinerea şi sprijinirea acţiunilor cu caracter cultural, social-umanitar şi educativ pentru toţi copiii şi tinerii din ţară”, a explicat Mihai Greciuc, care a coordonat acţiunea de la Palatul Copiilor, împreună cu prof. Romeo Irinel Bolohan – vicepreşedinte, prof. Daniela Foit – membru în Consiliul Director al Asociaţiei EUROACTIV şi voluntarii: Carmen Bivol – psihologul asociaţiei „EUROACTIV”, Larisa Chirimbuţă, Mădălina Popovici, Gabriel Tiberiu Sposob, ş.a.

La eveniment au mai participat Angela Cîmpan de la Centrul Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere antidrog Suceva, Gabriel Boroeanu din partea Inspectoratului de Jandarmi Suceava, reprezentanţi ai celor 3 unităţi de învăţământ rural, sponsori ş.a.

Din partea Palatului Copiilor a participat prof. Victor Şutac – directorul palatului, prof. Mihai Lungoci care s-a ocupat de sonorizare şi Valentin Moscaliuc – gazda evenimentului.


Intră acum și în grupul de