CS Universitatea II Suceava, “mezina” echipei de Liga Nationala, si-a facut cu brio datoria in 2010 (Handbal masculin)


Intră acum și în grupul de

Handbalul sucevean a demonstrat în ultimii ani că are o adevărată şcoală care propune tineri spre marea performanţă. O dovadă în acest sens este comportarea deosebită a grupării CS Universitatea Suceava, echipă care are în lot în mare parte doar jucători născuţi şi crescuţi la LPS Suceava. Sucevenii au ajuns în finala Challenge Cup un lucru absolut deosebit şi nemaiântâlnit pe aceste meleaguri. O contribuţie deosebită la performanţele formaţiei de Ligă Naţională o are fără nicio îndoială şi gruparea de Divizie A, CS Universitatea II Suceava.

Echipa a doua a Clubului Universitatea şi-a îndeplinit cu brio scopul de a promova tineri în lotul formaţiei de Ligă Naţională şi a asigurat un cadru pentru jucătorii accidentaţi sau mai puţin în formă să-şi revină şi să poată juca la nivel maxim în primul eşalon valoric al handbalului masculin românesc. Poate că la început CSU II Suceava a fost considerată o “povară”, mai ales din punct de vedere financiar, însă rezultatele echipei i-au dovedit utilitatea.

CS Universitatea II Suceava a încheiat sezonul precedent, 2009-2010 pe locul al treilea în clasamentul seriei A cu 21 de puncte având marcate 639 de goluri, cu 20 mai multe decât liderul Universitatea Galaţi. Campionatul trecut a fost cel în care Şoldănescu, Acatrinei, Zvanciuc, Matei sau Drăghici au evoluat în unele meciuri la formaţia a doua a Universităţii Suceava, lucru care le-a permis să revină la forma maximă şi să joace în Liga Naţională la alt nivel. De asemenea, CSU II Suceava a propus câteva nume de tineri pentru primul eşalon valoric, Roşu, Bahan sau Negruşeri putând oricând face faţă rigorilor unui meci de primă ligă.

Sezonul competiţional 2010-2011 a fost unul în care pe lângă jucătorii transferaţi la echipa de Ligă Naţională, Ciubotariu, Pancu şi Ilieş, primii doi fiind suceveni get-beget, la CS Universitatea au venit şi o serie de jucători tineri în încercarea de a-i verifica şi pregăti pentru a putea juca oricând este nevoie la gruparea de prim eşalon valoric. Pe lângă “veteranii” suceveni Roşu, Bahan, Spiridon sau Dumitraş, la CSU II Suceava au venit tinerii Ţigănaş, Smeu, Buga, Petrea, Tîrzioru, Negru, sportivi care s-a considerat că pot oricând să crească în valoare.

Se pare că cei care conduc Clubul Sportiv Universitatea Suceava nu s-au înşelat deocamdată pentru că CSU II Suceava a încheiat prima parte a sezonului 2010 pe primul loc al seriei A având opt victorii din 11 partide şi 329 de goluri marcate. Este adevărat şi faptul că sucevenii au şi un meci câştigat la “masa verde” în disputa cu Ştiinţa Bacău. Gruparea suceveană pregătită de Răzvan Bernicu a pierdut doar trei meciuri, două în faţa celor de la HC Vaslui şi unul la Galaţi. Păcat de cel pierdut pe teren propriu în faţa vasluienilor, tinerii jucători suceveni demonstrând că sunt încă neexperimentaţi şi emotivi, în pofida potenţialului lor evident.

În unele partide pentru CSU II Suceava au evoluat şi Acatrinei, Ţuţu, Matei, Drăghici şi Zvanciuc, jucători care au arătat şi în Liga Naţională că pot oricând să-şi aducă o contribuţie importantă la victoriile formaţiei CS Universitatea. Dintre tinerii jucători suceveni Roşu, Bahan şi Smeu au dovedit faptul că au progresat mult şi pot fi o variantă pentru prima echipă a Universităţii Suceava.

“Este adevărat faptul că CSU II Suceava nu poate promova în Liga Naţională, însă clasarea noastră pe primul loc nu ne creează niciun inconvenient, fiind chiar un motiv de mândrie şi o motivaţie pentru tinerii noştri jucători. Consider că echipa a doua a Universităţii Suceava şi-a atins scopul propus şi anume pregătirea şi promovarea unor tineri pentru echipa de Ligă Naţională.

Sigur, mai este mult de muncă pentru a ajunge la un nivel de joc optim, însă sportivii noştri au arătat că au potenţial. Sper să continuăm pe acelaşi drum şi în anul care vine”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.

Clasament

1. CSU II Suceava 11 8 0 3 329-293 16
2. HC Vaslui 12 7 1 4 333-328 15
3. U Galaţi 11 6 1 4 300-252 13
4. CSM Focşani 11 4 3 4 246-233 11
5. Poli Iaşi 11 5 1 5 268-271 11
6. LPS Piatra Neamţ 11 4 0 7 248-291 8
7. Ştiinţa Bacău 11 2 0 9 138-184 -3*

• echipă penalizată cu 7 puncte pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă


Intră acum și în grupul de