Alimente specifice sarbatorilor de iarna expirate, la vanzare in magazinele sucevene


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a efectuat o serie de controale la alimentele specifice sărbătorilor de iarna, respectiv carne şi preparate din carne, produse zaharoase, membrane naturale, ciocolată, prăjituri, produse de patiserie, fiind aplicate amenzi în cuantum de 27.100 lei şi peste 200 kg de alimente au fost retrase de la comercializare, a informat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.

Potrivit acesteia, termenul de valabilitate expirat a fost una dintre principalele abateri constatate la produse precum preparate din carne, napolitane, ciocolată, foi de cremşnit şi de tort, cozonac, bomboane şi alte dulciuri.

„Astfel, la SC REWE România, punct de lucru Câmpulung Moldovenesc s-au găsit următoarele produse expirate: napolitane, tablete de cocos, ciocolată, foi de cremşnit şi prăjitură, amenda aplicată fiind în cuantum de 5000 lei. În alte situaţii, produsele se comercializau fără etichete, în acest caz neputând verifica data limită de consum, acestea fiind retrase de la comercializare”, precizează Elena Oanea.

O altă abatere se referă la faptul că la unele produse alimentare, pe etichetă nu sunt înscrişi toţi aditivii care întră în compoziţia acestora, sau sunt menţionaţi incorect şi incomplet.

Depozitarea produselor în condiţii necorespunzătoare, lipsa afişării preţurilor sau diferenţe dintre preţul la raft şi casă se numără, de asemenea, printre abaterile constatate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor.


Intră acum și în grupul de