CSM Bucovina Suceava „ataca” noul sezon competitional cu o echipa cu o medie de varsta de aproape 22 de ani (Rugby)


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava va juca în sezonul 2011 tot în Divizia Naţională. Tot ce am afirmat anterior este foarte corect cu excepţia faptului că nu am menţionat că Divizia Naţională este eşalonul doi valoric al rugbiului românesc începând din acest an, primul eşalon fiind denumit Superligă.

Campionatul precedent a consemnat o schimbare majoră în lotul formaţiei CSM Bucovina Suceava, o parte a „veteranilor” punând ghetele în cui, alţi jucători preferând alte meleaguri şi alţii renunţând practic la rugby. În aceste condiţii, noua echipă de rugby a Sucevei are 17 jucători între 18 şi 22 de ani şi o medie de vârstă cu puţin peste 22 de ani. Cea mai mare parte a tinerilor rugbişti provin de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava acolo fiind pregătiţi şi descoperiţi de profesorul Dumitru Livadaru.

„Avem o echipă extrem de tânără cu care sperăm să ne descurcăm în sezonul care va urma. Am păstrat în lot câţiva jucători cu mare experienţă ca Ştefăniţă Rusu, Nichiforiuc şi Flutur, Zup şi vrem ca în jurul lor să creăm noua formaţie de rugby a Sucevei”, a declarat antrenorul echipei de rugby CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

Din lotul echipei de rugby CSM Bucovina Suceava pentru sezonul 2011 fac parte jucătorii:

Şt.Rusu, Patenschi, Flutur, Pentiuc, Ailincăi, Palamariu, Bujoreanu, Zup, Coca, Albu, Ţurcanu, Onofrei, Constantineanu, Nichiforiuc, Scolobiuc jr., Lungu, Codreanu, Brăteanu, Nastiuc, Chiţan, Oprea, Hamciuc, Buzatu, Grigoraş, Iacobuţă, Naiman, Tun, Simion, Macovei, Antonesei şi Flutur.


Intră acum și în grupul de