Timp bun inregistrat de Cristina Casandra la crosul de la Belfast (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Multipla campioană şi recordmenă mondială Cristina Casandra a revenit în competiţii după o pauză de 14 luni, pauză determinată de faptul că a devenit mamă. Primul concurs pentru componenta Clubului Sportiv Municipal Suceava a fost unul destul de dificil pentru momentul de pregătire în care se află acum. Crosul de la Belfast (Irlanda de Nord) s-a alergat pe o distanţă de 5,6 kilometri şi a adunat la start nume mari din atletismul mondial care se pregătesc pentru Campionatele Mondiale de Cros din martie acest an.

Cristina Casandra a ţinut aproape de adversarele ei până cu 1.000 de metri înainte de final când plusul de viteză al adversarelor ei s-a dovedit a fi decisiv. La final atleta de la CSM Suceava a sosit pe locul 17, însă timpul ei de 19 minute şi 55 de secunde poate fi considerat ca fiind bun.

„Timpul pe care Cristina l-a înregistrat la crosul de la Belfast este unul bun. Pentru momentul în care se află ea cu pregătirea rezultatul este promiţător, ea demonstrând un progres real.

Cristina a rezistat ritmului impus de adversarele ei până aproape de final când plusul de viteză al atletelor specializate pe cros a făcut diferenţa. Deocamdată ea se află încă în stadiul acumulărilor şi nu a pus încă accent pe viteză, însă faptul că s-a simţit bine după această cursă dificilă este un semn bun.

Pentru noi obiectivul principal deocamdată este Campionatul Naţional de Cros al României care va avea loc în luna martie, pentru că o clasare bună şi un timp bun i-ar permite calificarea la Balcaniada de Cros. Oricum nu crosul este cel care ne interesează în mod special, ci o pregătire cât mai bună pentru cursele de 3.000 metri obstacole”, a declarat soţul şi antrenorul Cristinei Casandra, Silviu Casandra.


Intră acum și în grupul de