Sucevenii Raluca si Razvan Purice, doi jucatori de top in voleiul romanesc (Volei)


Intră acum și în grupul de

Voleiul sucevean a produs de-a lungul anilor jucători de mare valoare care au evoluat pentru loturile naţionale ale României sau au jucat la echipele de top. Şi în acest moment voleiul sucevean se poate mândri cu doi tineri jucători, frate şi soră care joacă la două dintre cele mai bune echipe din primele eşaloane valorice, atât la masculin, cât şi la feminin. Este vorba despre Răzvan şi Raluca Purice care evoluează la Dinamo, respectiv Ştiinţa Bacău.

Dinamo ocupă locul III în Divizia A1 la masculin şi cei care au urmărit partida dintre CSMU LPS Suceava şi Dinamo din etapa precedentă pot confirma faptul că suceveanul Purice a fost cel mai bun jucător al bucureştenilor, singurul care a fost sigur la pus mingea în „podea”, cum se spune. Răzvan Purice a fost jucător de lot naţional de seniori, dar din cauza unui accident nefericit a ieşit din circuitul echipei naţionale. Oricum, la forma pe care o arată jucătorul de mână stângă nu se ştie niciodată.

Mai spectaculoasă puţin decât ascensiunea lui Răzvan este „explozia” surorii sale Raluca care este jucătoare de bază la lidera Diviziei A1 feminin, Ştiinţa Bacău. Fără a avea continuitate la Suceava după ce a încheiat junioratul, Rauca Purice a încercat mai multe echipe până a ajuns la Ştiinţa Bacău acolo unde şi-a adus contribuţia la succesul formaţiei sale, cea mai recentă ispravă fiind victoria cu 3-2 pe terenul rivalei Dinamo Bucureşti.

Am ţinut să menţionăm evoluţiile de excepţie ale unor jucători suceveni de volei, care la fel ca şi la handbal masculin, poate şi la feminin chiar, fac cinste Sucevei. Mai mult chiar, dacă luăm în considerare faptul că dacă jucători suceveni get-beget care joacă în Divizia A1 de volei masculin, Purice, Andrieş şi Huţuleac ar juca acasă, atunci echipa CSMU LPS Suceava ar avea un cuvânt de spus. La fel şi la handbal masculin, dacă-i amintim doar pe Irimescu şi Rohozneanu, se poate spune că CS Universitatea Suceava ar avea un atu în plus. Dacă ne gândim la handbalul feminin sucevean care are reprezentante în primul eşalon valoric, la fel ca şi la volei, se poate emite o idee că junioarele care termină la LPS Suceava la cele două jocuri sportive ar putea să evolueze şi la nivel de senioare la Suceava.


Intră acum și în grupul de