Copii din Iasi, Dorohoi, Falticeni si Suceava se vor bucura de „Serbarile Zăpezii” la Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Entuziasmul copiilor şi voinţa lor fermă de a marca încă un an prin susţinerea unor activităţi motrice distractiv-recreative sub numele tradiţionalei manifestări a „Serbărilor Zăpezii” la Câmpulung Moldovenesc sunt argumente de neclintit faţă de orice factor material. Chiar pe un fond general de austeritate, vădit sensibilizată de dorinţa copiilor urbei câmpulungene, conducerea primăriei le va oferi în dar un grandios foc de tabără, menit să-i bucure deopotrivă pe localnici cât şi pe copiii delegaţiilor oaspete din Iaşi, Dorohoi, Fălticeni, Stroieşti şi Suceava.

În acest sfârşit de săptămână, pe 12 şi 13 februarie, evenimentul Serbărilor Zăpezii, cu o constantă organizare, în 2011 va avea suportul de conţinut exclusiv pe baza implicării copiilor şi cadrelor didactice prin activităţile motrice de timp liber desfăşurate în spiritul sportului pentru toţi.

Gama variată a jocurilor sportiv-educativ-recreative propuse pentru ediţia în curs (întreceri de săniuţe, schi, snowboard, trasul frânghiei, aruncări la ţinte diferite, alergare în saci, parcursuri aplicative, competiţii de fotbal şi baschet în clăpari; spectacolul artistic susţinut de micii artişti şcolari; şah şi biliard pentru interior – ca module secundare) preconizează atragerea a peste 150 de copii (majoritatea organizaţi în delegaţii oficiale + localnici). Vor fi desfăşurate pe categorii de vârstă, pentru fete / băieţi / mixt.

La chemarea plină de entuziasm a inimoasei profesoare Nicoleta Dumitrescu, toate şcolile câmpulungene vor avea ca reprezentanţi profesori de educaţie fizică şi sport. Aceştia, pe parcursul celor două zile de manifestări vor sta la dispoziţia copiilor cu profesionalism şi implicare voluntară pentru a desfăşura antrenante activităţi sportiv-recreative. Capacitatea de adaptare la neprevăzutul spontaneităţii juvenile şi creativitatea vor fi prezente în regula „jocului”.

Îmbujoraţi de frig şi de efortul mişcării se vor bucura de ceaiuri fierbinţi şi 200 de plăcinte, sponsorizarea generoasă venind din partea patronulului Pensiunii Bucovina, Mircea Giosan, constant susţinător al activităţilor extraşcolare locale, judeţene şi naţionale.

Şi cum orice întrecere presupune clasamente şi evidenţieri, plăcerea copiilor va fi întregită şi răsplătită prin acordarea premiilor oferite de către Direcţia pentru Sport şi Tineret Suceava. Alături de Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava, conducerea acestor instituţii remarcându-se încă o dată prin lăudabila grijă pe care o are faţă de tineret şi activităţile ample ale sportului de masă.


Intră acum și în grupul de