Nou promovatele in primul esalon valoric, in lupta pentru evitarea retrogradarii (Volei masculin – Divizia A1)


Intră acum și în grupul de

Singura dispută play-out din Divizia A1 va opune echipele CSM Bucureşti şi CSMU LPS Suceava

Pentru ultimul loc care permite continuarea evoluţiei în Divizia A1 de volei masculin se vor lupta nou promovatele sezonului competiţional precedent, CSM Bucureşti şi CSMU LPS Suceava. „Duelul” dintre cele două grupări se va decide pe criteriul cel mai bun din cinci meciuri, primele două li eventual ultimul având loc la Bucureşti.

Cele două echipe se cunosc foarte bine fiind adversare şi în anii trecuţi când jucau în Divizia A2 şi la barajul de promovare şi în campionatul care tocmai s-a încheiat. Dacă sucevenii le-au mai administrat bucureştenilor câteva înfrângeri pe când se juca în Divizia A2, în ultimele confruntări, CSM Bucureşti a avut net câştig de cauză.
Este adevărat că în turul campionatului Diviziei A1 formaţia din capitală era mai consistentă, dar şi în prezent are câţiva sportivi cu mare experienţă. În plus, voleibaliştii din capitală au informaţii foarte bune despre suceveni graţie faptului că suceveanul Lucian Huţuleac, fost echipier la CSMU LPS Suceava, evoluează acum la CSM Bucureşti, alături de un alt sucevean Cornel Andrieş.

„Vineri şi sîmbătă vom juca primele două partide din turneul play-out în Bucureşti cu cei de la CSM. Noi vom merge cu efectivul complet la aceste confruntări şi ne vom apăra şansa până la capăt.

Este adevărat că formaţia gazdă are câţiva sportivi cu mare experienţă, dar progresul arătat de jucătorii noştri în ultima perioadă poate fi un atu important. Noi am mai fost aproape şi în turul campionatului de egalarea la seturi, însă am greşit nepermis de la 24-22 pentru noi.

Oricum, acest sezon competiţional în Divizia A1 ne-a arătat clar pe ce poziţie ne aflăm şi care sunt posibilităţile noastre. Se va şti de acum ce trebuie făcut pentru a rezista la primul nivel al voleiului masculin românesc. Jucătorii noştri au fost deosebit de frustraţi pentru că nu au reuşit nicio victorie pe teren, dar atât s-a putut face la acest moment. Cu un pic de sprijin am fi putut alcătui o echipă mai competitivă care să poată face faţă cu brio în Divizia A1,” a declarat antrenorul echipei CSMU LPS Suceava, Victor Pancu.

Primele două jocuri din play-out-ul Diviziei A1 de volei masculin vor avea loc vineri, de la ora 18.00 şi sâmbătă de la ora 16.00 în capitală, urmând ca săptămâna viitoare, miercuri 23 martie şi eventual, joi 24 martie disputa CSM Bucureşti – CSMU LPS Suceava să aibă loc în sala „Unirea”.


Intră acum și în grupul de