CSM Bucovina Suceava incepe cu o infrangere sezonul competitional 2011 (Rugby – Divizia Nationala)


Intră acum și în grupul de

În prima etapă a Diviziei Naţionale, Stejarul Buzău – CSM Bucovina Suceava 39-2 (17-7)

În prima etapă a Diviziei Naţionale de rugby, CSM Bucovina Suceava a evoluat pe terenul formaţiei Stejarul Buzău. În acest sezon competiţional lotul echipei sucevene este unul foarte tânăr alcătuit în majoritate din sportivi sub 21 de ani.
Lipsa de experienţă a jucătorilor suceveni s-a resimţit şi în disputa cu Stejarul Buzău, multitudinea de infracţiuni ale oaspeţilor oferindu-le buzoienilor şansa să se impună cu 39-21 (17-7).

„Am început rău meciul şi am primit un eseu în chiar minutul 3 al întâlnirii. Ne-am revenit imediat şi am avut superioritate pe înaintare, dar nu am reuşit să concretizăm pe tabela de marcaj. Gazdele ne-au fost superioare pe „linia de treisferturi” şi au profitat de acest lucru.

Şi noi am fost aproape de a culca balonul în terenul de ţintă advers, însă jucătorii noştri au fost neinspiraţi la ultima pasă. Totuşi, în primele 40 de minute am izbutit o încercare prin Nichiforiuc, încercare transformată de Flutur, scorul la pauză fiind 17-7 în favoarea gazdelor.

În debutul părţii secunde am fost la cârma jocului şi am marcat încă un eseu prin acelaşi Nichiforiuc. Flutur a transformat şi diferenţa dintre Stejarul Buzău şi CSM Bucovina Suceava s-a redus la trei puncte, 17-14.

Din păcate, la acest scor unul dintre cei mai buni jucători ai noştri, Şteafăniţă Rusu, s-a accidentat şi forţa noastră pe înaintare a scăzut. Mai mult, doi dintre rugbitii noştri au primit cartonaşul galben fiind eliminaţi temporar câte 10 minute. Lungu a fost eliminat pentru greşeli repetate, iar Oprea pentru un placaj întârziat.
În aceste condiţii, am evoluat minute bune şi în 13 jucători, am primit trei eseuri consecutive gazdele detaşându-se decisiv în învingătoare. Pe final de meci acelaşi Nichiforiuc a marcat încă un eseu, transformat tot de Flutur, scorul devenind 39-21. Handicapul de pe tabela de marcaj ar fi putut fi şi mai mic dacă la ultima fază a partidei Grigoraş nu ar fi scăpat balonul înainte în drumul lui spre eseu.

Am făcut prea multe greşeli şi în aceste condiţii victoria gazdelor a fost una meritată. Arbitrajul a fost unul foarte bun, iar meciul a fost unul care s-a desfăşurat în condiţii de fair-play”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

În etapa a II-a a Diviziei A, CSM Bucovina Suceava va sta, pentru ca în runda a III-a să primească pe terenul „Unirea” formaţia Ştiinţa Petroşani.


Intră acum și în grupul de