Șofer băut și fără permis imobilizat de către un polițist aflat în timpul liber


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au fost sesizați telefonic, sâmbătă, în jurul orei 21.30 cu privire la faptul că pe raza satului Dolheștii Mari, comuna Dolhești s-a produs un accident soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Din cercetările efectuate, s-a constatat faptul că sâmbătă, în jurul orei 21.15, un bărbat din sat Basarabi comuna Preutești în timp ce conducea autoturismul pe DC sat Dolheștii Mari, com Dolhești a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un cap de pod de pe partea stângă a părții carosabile.

Conducătorul auto a efectuat mai multe manevre pentru a ieși cu autoturismul din șanț, împrejurare în care a fost observat de către un polițist din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, care se afla în timpul liber în zonă. Polițistul a realizat faptul că șoferul se află în mod vizibil sub influența băuturilor alcoolice și că reprezintă o amenințare pentru siguranța rutieră, astfel încât a procedat imediat la interceptarea și imobilizarea acestuia, anunțând lucrătorii de poliție de serviciu din cadrul SPR 12 Preutești.

            Procedându-se la controlul documentelor s-a constatat că șoferul este un bărbat din sat Basarabi, comuna Preutești. Totodată, cu ocazia verificării in bazele de date ale s-a constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru. rezultatul fiind de 1.29 MG/L alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

           În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev şi ped de art. 336 alin. 1 din Cod Penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev şi ped de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.


Intră acum și în grupul de