Avem „studenti” bronz(ati) (Handbal, Liga Nationala)


Intră acum și în grupul de

Cu medaliile de bronz la gât, cu promisiunea că în minim trei ani vor avea o sală pe măsura performanţelor şi cu îndemnul de a „exploda” în sezonul viitor. Aşa au sărbătorit handbaliştii de la CS Universitatea Suceava clasarea pe locul trei în Liga Naţională, în ediţia 2010-2011.

Jucători, cu soţii sau prietene, antrenori, sponsori şi reprezentanţi ai administraţiei locale, s-au reunit luni seară la „Brădet”, într-o ceremonie al cărei cap de afiş a fost secretarul general al Federaţiei Române de Handbal, Mihai Marinescu, cel care le-a înmânat „studenţilor” medaliile de bronz, mult râvnite de alte echipe din prima ligă a handbalului masculin românesc.

Viorel Nuţu, preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Universitatea a făcut oficiile de gazdă. A mulţumit tuturor celor care au fost alături de echipa de handbal şi a promis în calitatea pe care o deţine că va sprijini în continuare activitatea echipei de handbal a Sucevei.

Mihai Marinescu: „Nu aveţi sală”

Prezent la eveniment, Mihai Marinescu, secretarul general al FRH a tras principalul semnal de alarmă. „ Nu aveţi sală pentru Liga Campionilor deşi s-ar putea ajunge acolo. Nu ştiu dacă Universitatea Suceava va putea juca acasă o finală de Cupa Challenge deşi îmi doresc acest lucru, la fel ca dvs. Felicit echipa Sucevei şi sper să continue pe aceeaşi linie”, a declarat acesta.

Ion Lungu a trasat obiectivele şi a promis sala: „în minim trei ani va fi gata”

Primarul Ion Lungu a fost alături de echipa de handbal la ceremonia de decernare a medaliilor de bronz. Pe lângă faptul că s-a declarat încântat de performanţa „studenţilor”, şeful muncipalităţii sucevene a promis că în minim trei ani la Suceava va funcţiona o sală polivalentă. Lungu a mai precizat că aşteaptă un oficial al FRH şi la finalul sezonului viitor şi că handbaliştii antrenaţi de Bibirig şi Bursuc trebuie să ajungă măcar în finala Cupei Challenge.

„Este un moment deosebit pentru handbalul sucevean pentru că avem locul trei. Avem medaliile de bronz şi acest lucru nu este întâmplător. Am început acest proiect cu creionul şi cu pixul în mână alături de dl profesor Ghervan, dl Nuţu, reprezentanţii CJ Suceava şi ai Primăriei Suceava. Noi suntem principalii finanţatori ai echipei de handbal şi facem asta pentru că există performanţă, iar faptul că azi avem buget dublu la handbal decât la fotbal cred că spune multe. Avem o echipă matură, care poate face performanţă în continuare şi sper să „explodeze” în sezonul viitor şi săne luăm revanşa în viitorul sezon al Challenge Cup. Până în prezent am dat 7 miliarde echipei de handbal şi am făcut tot posibilul să aducem la zi salariile jucătorilor şi antrenorilor. Eu personal, mi-am dorit să jucăm în Cupa Challenge pentru că este mai accesibilă. Cât priveşte semnalul de alarmă tras de dl Marinescu, referitor la faptul că nu avem o sală pe măsură la Suceava, vă pot spune că în minim 3 ani această sală va exista la Suceava. A durat foarte mult până am căpătat terenul pe care va fi amplasată această sală polivalentă, modulară şi multifuncţională.”, a spus edilul şef al Sucevei.

Bucurie de scurtă durată

Pentru Ghervan urmează zile şi nopţi de negocieri

Pentru Petru Ghervan, directorul tehnic al CS Universitatea bucuria realizării uni asemenea performanţe a fost de scurtă durată. Urmează negocierile cu jucătorii aflaţi la final de contract, stabilirea obiectivelor pentru viitorul sezon şi goana după performanţă, lucru cu care deja s-a obişnuit în ultimii ani.

„Cea mai mare bucurie şi cel mai bun mod de a sărbători este să continuăm această activitate şi să aducem şi mai multă bucurie. Dacă nu ne uităm cu atenţie la ceea ce poate să aducă ziua de mâine, ne putem înşela şi asta poate aduce suferinţă. Atât cât înseamnă suferinţă în sport. Ziua de mâine poate fi mai grea decât ziua de azi şi noi trebuie să facem tot posibilul să evităm acest lucru. Trebuie să asigurăm condiţii şi premise pentru viitoarele rezultate. Urmează să definitivăm lotul cu care vom ataca viitoarea ediţie de campionat şi sper ca toţi cei şase jucători importanţi care se află la final de contract să revină la pregătire din iulie şi să fie jucătorii noştri cel puţin anul viitor. Apoi mai avem în vedere completarea lotului cu unul sau doi jucători pe postul de pivot, ceea ce nu avem acum. Va trebui să conturăm programul pentru vară şi să asigurăm condiţiile necesare pentru ca acest program să se desfăşoare în regulă. Nu în ultimul rând, în funcţie de lotul de jucători va trebui să stabilim obiectivele pentru sezonul viitor, atât în ceea ce priveşte Liga Naţional, cât şi pentru Cupa Challenge” a declarat Petru Ghervan.

Acesta a mai precizat că pentru echipa locală de handbal următoarele două săptămâni vor fi importante în ceea ce priveşte negocierile cu jucătorii aflaţi la final de contract. Directorul tehnic al CSU Suceava consideră că posibilităţile financiare din acest moment nu-i permit să facă oferte direct proporţionale cu pretenţiile jucătorilor. „În cont deocamdată nu cred că avem bani pe care să nu avem unde să-i dăm. Tot ce-mi doresc este să avem continuitate şi ca toată lumea să fie mulţumită. Niciodată nu am avut bani foarte mulţi, care să ne ajungă pe mai mult de 2-3 luni. Banii pe care i-am primit şi pe care îi vom primi au fost pe an calendaristic, ori campionatul se desfăşoară în sistem toamnă-primăvară”, a spus Petru Ghervan.

Cât priveşte aportul financiar al autorităţilor locale şi al sponsorilor, Petru Ghervan este încrezător că şi pe viitor echipa locală de handbal va fi susţinută financiar cât de cât la nivelul performanţelor. „Am încredere că vom fi ajutaţi în continuare şi cred că jucătorii merită acest lucru şi au demonstrat asta din momentul în care au început acest proiect la Suceava. Cei care au încredere în noi vor fi răsplătiţi prin rezultate şi prin organizarea şi seriozitatea de care cred că am dat dovadă până acum.

Mitrea „Am fost recompensaţi pe măsură”

„A fost un an greu dar care s-a în încheiat neaşteptat de mine. Cred că am meritat acest loc trei. În acest moment pot spune că am fost recompensaţi pe măsură”, a declarat extrema Adi Mitrea, care a mai precizat că în maxim o săptămână va şti dacă mai rămâne sau nu la Suceava. Mitrea a mai spus că nu duce lipsă de oferte şi că vrea să-şi ştie viitoarea destinaţie cât mai repede pentru a se putea bucura de vacanţă.

Pralea: „Sper să fac din nou o alegere bună”

Unul dintre cei mai buni jucători ai CS Universitatea în ediţia de campionat 2010-2011 a fost Bogdan Pralea. La final de contract, veteranul din poarta „studenţilor” încă nu ştie dacă va mai fi între buturile sucevene din toamnă. „Mi-am dorit mult să ajung pe podium. Mi s-a împlinit un vis plus că, din punctul meu de vedere am avut un an de succes şi cred că vara trecută, când am decis să rămân la Suceava am făcut alegerea potrivită”, a declarat goalkeeperul care în perioada următoare va trebui să se prezinte din nou la lotul naţional de seniori.

Andrei: „ Mă gândesc la mine şi la familia mea”

Un alt jucător care nu duce lipsă de oferte este portarul Iulian Andrei. Proaspăt căsători, Andrei vrea să plece cât mai repede în luna de miere şi pentru asta vrea să ştie dacă rămâne sau nu la Suceava. „Mă gândesc la mine şi la familia mea şi partea financiară va conta”, a spus Andrei, care are încredere că în cazul în care va pleca de la Suceava, poarta Universităţii va rămâne pe mâini bune.

Adomnicăi ar prefera Suceava în locul „cămilelor”

Cu oferte din ţările arabe şi de la echipele cu bugete mult mai mari decât cele ale echipei locale de handbal, Cristi Adomnicăi şi-ar dori să continue la Suceava dar spune că asta nu depinde numai de el. „Nu ştiu unde o să plec. Prima opţiune cred că va fi Suceava. Aşa îmi dictează inima. Sunt mai mulţi factori care vor concura în luarea unei decizii. La Suceava e foarte bine”, a spus interul dreapta al Universităţii.


Intră acum și în grupul de