Peste 100 de copii au participat la Campionatul Judetean de rugby tag under 14


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii trecute, stadionul „Unirea” din Suceava, a găzduit în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, a Asociaţiei „Prietenii Rugby-ului din Bucovina” în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Rugby Suceava şi CSM Suceava, Campionatul Judeţean de rugby tag under 14. La această competiţie, au participat peste 100 de copii din Suceava, Salcea, Frasin, Cornu Luncii şi Vereşti.

Tag-rugbiul este o activitate fizică alertă, fără contact cu adversarul, în care posesia balonului este foarte schimbătoare şi duce la trecerea rapidă de la atac la apărare, scopul fiind ca mingea să ajungă în terenul de ţintă. În rugby-tag se respectă un regulament riguros care insistă asupra fair-play-ului şi disciplinei şi nu tolerează loviturile sau limbajul vulgar. Rugby-tag este un proiect menit să atragă copii către rugby. În absenţa terenurilor gazonate din curţile şcolilor, rugby-tag este alternativa ideală pentru a practica rugbiul fără contact fizic.

După tragerea la sorţi au fost formate două grupe a câte trei echipe. Câştigătoarea întrecerii a fost echipa LPS Suceava. La finalul acţiunii de rugby-tag a avut loc un joc demonstrativ de rugby în care au evoluat juniorii de la LPS Suceava şi alţi practicanţi ai rugbiului.

La final toţi participanţii au primit diplome, tricouri şi cupe oferite de DJST Suceava, precum şi dulciuri din partea Asociaţiei „Prietenii Rugby-ului din Bucovina”, dulciuri care le-au primit din mâinile foştilor mari jucători de rugby ai Sucevei.

Acţiunea a avut un caracter de selecţie, de promovare a jocului de rugby, de întărire a relaţiilor de prietenie între sportivii şi antrenorii de la cluburile participante, defăşurându-se într-un deplin spirit de fair-play .

Competiţia propriu-zisă a fost câştigată de LPS Suceava, însă toţi participanţii au avut de câştigat pentru că în jocul de rugby nimeni nu pierde niciodată.


Intră acum și în grupul de