Atletism:Iuliana Chelaru e pe val – bronz si personal best la Internationalele Romaniei


Intră acum și în grupul de

Atleta suceveană legitimată la LPS/CS Universitatea s-a clasat pe locul al treilea la Internaţionalele României, reuniune atletică ce a avut loc în acest weekend la Constanţa.

Sportiva antrenată de prof. Toader Flămând a obţinut cel mai bun rezultat din carieră în proba de 800m, 2:06.76, devansând-o pe mult mai experimentata Alina Rîpanu (Farul Constanţa), multiplă medaliată la întrecerile interne şi internaţionale şi ocupantă a locului 6 la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004.

Cu un finiş în care s-a apropiat mult de primele două clasate, Iuliana Chelaru a confirmat încă o dată forma bună în care se află, rezultatul obţinut la Constanţa fiind între primele zece performanţe din acest an la nivel mondial. Asta în condiţiile în care Mondialele de juniori bat la uşă, atleta în vârstă de 17 ani fiind inclusă în lotul României care va participa la Lille (Franţa).

„Este un rezultat foarte bun şi sincer să fiu, mă aşteptam la o asemenea evoluţie pentru că pregătirea a fost făcută în aşa fel încât, ea să ajungă la acest nivel. Iuliana este o sportivă cu potenţial şi am încredere că va face o figură frumoasă şi la Mondialele din Franţa. Este cel mai bun timp al ei şi unul dintre cele mai bune din acest an pe plan european şi mondial la nivelul juniorilor. Pentru a procura echipamentul de firmă cu care a concurat, am beneficiat de sprijinul Fundaţiei pentru Comunitate, care în parteneriat cu MOL România ne-a ajutat prin Programul de Promovare a Talentelor „Pot Ajuta?”. Sperăm să avem cu ei o colaborare şi anul acesta pentru a realiza obiectivele la Campionatul Mondial”, ne-a spus profesorul Toader Flămând, antrenorul Iulianei Chelaru.

Bogdan Macovei, al optulea, dar cel mai tânăr

Tot la Internaţionalele României, în proba de 800m masculin, Bogdan Macovei (CSM Suceava) s-a clasat pe locul 8, cu timpul de 1:53.96, sportivul antrenat de Elena Ţîmpău fiind cel mai tânăr dintre participanţii care au luat startul în această probă.

La fel ca Iuliana Chelaru, Bogdan Macovei a fost inclus pe lista participanţilor la Mondialele de la Lille. În afara celor doi, la întrecerea din Hexagon va participa şi Mihai Romaş.


Intră acum și în grupul de