Itinerar cu cantec


Intră acum și în grupul de

„Aici e Bucovina/Aici e ţara noastră/Şi dacă nu ştiţi/Acum(a) aţi aflat/O singură iubire/Galben-albastră/O respectăm cu-adevărat” e refrenul care se auzea pe Areni până FC Cetatea şi-a dat duhul.

Inventivi, suporterii suceveni l-au adaptat şi iubirea a devenit „alb-albastră”, asemeni culorilor echipei locale de handbal. Şi cum „studenţii” au intrat în vacanţă, unii dintre ei cu grija negocierilor neîncheiate, prima parte a acestui refren a fost preluată de Gheorghe Flutur şi readaptată celui mai important eveniment sportiv al începutului de Cireşar.

„Aici e Bucovina/Aici e ţara noastră/Şi dacă nu ştiţi/Acum(a) aţi aflat” e leitmotivul cu care preşedintele CJ Suceava vrea să fie întâmpinată caravana Turului ciclist al României, care va ajunge marţi la prânz în judeţ, iar spre seară, în centrul Sucevei. Asta după ce cicliştii vor fi parcurs aproximativ 170 de kilometri pe drumurile din judeţul nostru.

Itinerariul stabilit pentru acest an este unul pitoresc fără doar şi poate, dar cărui rutier îi va mai păsa de frumuseţile Bucovinei lăudate de Flutur în revista Turului după o etapă în care sunt programate trei sprinturi şi cele mai grele trei căţărări din întreaga competiţie? La Suceviţa „călăreţii” abia ce vor avea timp să facă o cruce pentru că în faţă li se vor ivi primele două căţărări de categoria A, pe o lungime de zece kilometri.

După Vatra Moldoviţei, încă o căţărare, numai bună cât să-i obosească suficient de mult pe rutieri, care odată ajunşi la Suceava, să nu mai bage de seamă starea drumurilor din municipiul reşedinţă de judeţ, să nu-i mai intereseze delicatesele culinare din zonă ci să-şi dorească să pună cât mai repede capul pe-o pernă.

Cristian MARCU


Intră acum și în grupul de