Lupte greco – romane: Trei medalii pentru sportivii suceveni la Campionatele Nationale de juniori II


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii trecute la Piatra Neamţ s-au disputat finalele Campionatelor Naţionale de lupte greco-romane pentru juniori II. Sportivii de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava au avut o comportare bună reuşind să urce de trei ori pe podiumul de premiere.

Concursul a fost unul de o valoare deosebit de ridicată, la fiecare categorie de greutate fiind înscrişi peste 15 sportivi, la unele chiar şi 23 de candidaţi. Luptătorii de la LPS Suceava au obţinut trei medalii de bronz prin Mihai Şulea, la categoria 46 de kilograme, Ionuţ Acostăchioaie, la 54 de kilograme, şi Andrei Apetre, la 63 de kilograme. Mihai Şulea a fost învins de campionul naţional al categoriei sale, dar s-a impus apoi în meciul pentru locul III.

Unul dintre cei mai combativi luptători suceveni, Ionuţ Acostăchioaie s-a descurcat excelent până în semifinale. În penultima fază a competiţiei suceveanul a pierdut la limită intrarea în finala mare, în faţa unui sportiv din Constanţa, dar s-a „scos” apoi în disputa pentru medalia de bronz.

Şi Andrei Apetre a avut ghinion în semifinale pierzând la limită, pentru ca să se impună apoi în meciul pentru locul III.

„Îi felicit pe sportivii noştri pentru modul în care au concurat. Poate că se putea mai mult, însă pe deoparte ghinionul, iar pe cealaltă parte emoţiile inerente unei asemenea competiţii i-au împiedicat să se claseze pe un loc mai bun.Au fost nişte finale foarte puternice şi de aceea ţin să-i felicit pe cei trei medaliaţi pentru munca depusă şi dăruirea cu care şi-au apărat şansele, deşi au concurat cu favoriţii la titlul naţional, şi mă refer aici la Acostăchioaie şi Apetre.

Trebuie să le mulţumesc domnilor Ilie Nicu şi Vasile Puşcaşu, Teodor Horătău şi Viorel Strugariu cei care au premiat medaliaţii de la naţionalele de copii”, a declarat antrenorul Andrei Bolohan, cel care, alături de colegii săi Valerică Gherasim şi Constantin Tăpârjan, a pregătit lotul cu care LPS Suceava a participat la finalele naţionalelor de juniori II.


Intră acum și în grupul de