Sucevenii din Scheia s-au plans presedintelui Gheorghe Flutur. Afla de aici care le sunt nemultumirile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Problemele pe care le au locuitorii comunei Şcheia în ceea ce priveşte despăgubirile primite pentru terenurile expropriate pentru şoseaua de centură au ajuns luni la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Prezent la inaugurarea unui centru medical în comuna suceveană, şeful administraţiei judeţene a fost interpelat de mai mulţi localnici nemulţumiţi că vor fi despăgubiţi în baza noilor prevederi legale şi despăgubirile pe care le primesc sunt mult mai mici decât cele primite de locuitori din comunele limitrofe care au beneficiat de prevederile vechii legislaţii şi despăgubirile erau la preţul pieţei.

În urma acestei situaţii, preşedintele CJ Suceava a luat legătura cu prefectul Sorin Arcadie Popescu pe care l-a rugat să verifice reclamaţiile locuitorilor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că firma de avocatură care a câştigat licitaţia pentru expropriere a lucrat gradual, în funcţie de documentaţiile existente şi că s-a ajuns ca pentru o parte dintre proprietarii terenurilor pe unde va trece şoseaua de centură să nu aibă documentaţia de expropriere finalizată la momentul apariţiei noilor prevederi legale, a Legii 255/2010 privind unele măsuri de expropriere în vederea realizării unor obiective de interes naţional, local şi judeţean şi normelor de aplicare. „Am cerut primarului comunei să organizeze marţi o întâlnire a proprietarilor în cauză astfel încât să purtăm discuţii cu ei în prezenţa firmei de avocatură şi a reprezentanţilor Oficiului de cadastru”, a spus prefectul. El a precizat că doreşte ca această situaţie să fie tranşată transparent şi în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au început la sfârşitul anului 2008, iar potrivit proiectului urmează să fie încheiate în 2011. Şoseaua de centură va avea o lungime de 13,2 kilometri, o lăţime a platformei de 11 metri, viteza minimă de proiectare fiind de 80 de km/h. Această lucrare cuprinde trei viaducte, cinci poduri din care unul peste râul Suceava şi şapte pasaje de trecere. Investiţia pentru realizarea şoselei de centură a municipiului Suceava se ridică la 67 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de