Kaiac – canoe: Performante de exceptie pentru sportivele sucevence la Campionatele Europene de juniori si tineret


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava are deja un renume în ceea ce priveşte canotajul, dacă ne gândim la performanţele de excepţie realizate de Liliana Gafencu şi Ioana Papuc cu echipajul de 8+1 al României, dar şi rezultatele din ultimii ani obţinute de sportivii secţiei de canotaj a Clubului Sportiv Municipal Suceava.

Talentul tinerilor din Bucovina a fost demonstrat în multe ramuri sportive de-a lungul anilor. O confirmare a cestui fapt o reprezintă şi componentele lotului naţional de kaiac – canoe al României.

La recent încheiatele Campionate Europene de Kaiac – canoe pentru juniori şi tineret care au avut loc la Zagreb în Croaţia, trei sportive originare din judeţul Suceava au făcut istorie. În proba de kaiac simplu pe distanţa de 500 de metri Roxana Borha din Cârlibaba, a devenit campioană europeană de junioare, iar echipajul format din Cristina Frîncu din Calafindeşti şi Sînziana Micuţar din Mănăstirea Humorului au intrat în posesia medaliilor de argint în proba de kaiac dublu pe distanţa de 1000 de metri.

Rezultatele realizate la nivel european reprezintă o confirmare a valorii sportivelor sucevence demonstrată cu prisosinţă în întrecerile de nivel naţional. Roxana Borha este campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României în acest an, la fel ca şi Cristina Frâncu în kaiacul de dublu cu Irina Lauric.

„Vă daţi seama ce bucurie o reprezintă pentru noi rezultatele obţinute de fetiţa noastră. De mică a plecat de acasă şi s-a pregătit în acest sport, kaiac – canoe şi a fost greu şi pentru ea şi pentru noi.

Dar se pare că după ani de muncă performanţele au început să apară şi putem să spunem că s-a meritat să facă eforturile pe care le-a făcut”, a declarat tatăl sportivei Cristina Frâncu.


Intră acum și în grupul de