Suceveanca Irina Andreica, componenta de baza a lotului national prezent la Balcaniada (Volei feminin – juniori)


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii precedente, în Serbia la Ivanjica, s-au disputat meciurile din cadrul Campionatului Balcanic de Volei feminin juniori. România a făcut parte din grupa C alături de Turcia şi Bulgaria.

În primul joc România a cedat cu 0-3 în faţa Turciei, pentru ca apoi să câştige cu 3-1 în faţa Bulgariei. Tinerele jucătoare românce au evoluat relativ bine doar în ultimul set împotriva turcoaicelor, pentru ca în partida cu Bulgaria să revină de la 0-1 la seturi.

În turneul pentru locurile 5-9 naţionala de volei feminin junioare a României a întâlnit pe rând formaţiile Bulgariei, Bosniei şi Macedoniei. După înfrângerea din faza grupelor Bulgaria şi-a luat revanşa în faţa României cu 3-1 la capătul unui joc dramatic, la fel cum a câştigat şi selecţionata Bosniei.

În disputa pentru locul VII, naţionala României s-a impus clar în faţa Macedoniei cu scorul de 3-0 (21, 22, 15).

Din echipa naţională a României care a participat la Balcaniada de volei feminin junioare a României a făcut parte şi suceveanca Irina Andreica. Sportiva crescută la LPS Suceava şi care activează în prezent la CSU Medicina Târgu Mureş a evoluat în toate partidele pe postul de conducător de joc.

În perioada 13-17 iulie România va participa la Balcaniada de Volei feminin cadete de la Tirana în Albania.


Intră acum și în grupul de