Sah: Sucevenii, printre protagonistii Campionatului Judetean si al Concursului Judetean „Cupa Bucovinei”


Intră acum și în grupul de

La finele acestei luni, în organizarea Palatului Copiilor Suceava, al Asociaţiei Judeţene de Şah Suceava şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret s-a desfăşurat Campionatul Judeţean de Şah care a înglobat şi Concursul Interjudeţean „Cup a Bucovinei”. La această ediţie pe lângă elevii suceveni au participat copii din Botoşani, Buzău, Constanţa şi Vaslui.

Concursul a cuprins trei turnee ope desfăşurate în sistem elveţian.
Openul A pentru juniori sub 18 ani s-a disputat înre 14 sportivi, din care nouă aveau coeficient ELO şi nivelul cinci la CIV. Pe primele trei locuri s-au clasat în ordine Salim Riza de la Paltul Copiilor Constanţa, antrenat de profesorul Claudiu Iordache, cu 5,5 puncte din 7 posibile, locul doi şi trei revenindu-le lui Sebastian Pavel de la Paltul Copiilor Suceava, pregătit de profesorul Marian Culapov şi Mihai Dobre de la Palatul Copiilor Buzău, antrenat de Nistor Slabu, ambii cu câte 5 puncte.

Openul B pentru juniori sub 14 ani a reunit la start 11 sportivi. Pe primul loc în clasamentul final s-a situat Romario Stoian de la Paltul Copiilor Botoşani, pregătit de profesoarea Silvia Diaconu, cu 6 puncte, pe poziţia secundă clasându-se doi jucători, Sergiu Dinu şi Veniamin Pancu, ambii de la Palatul Copiilor Vaslui, locul al treilea revenind lui Florin Manghiuc de la Paltul Copiilor Suceava.

Openul C, adresat copiilor sub 10 ani, s-a disputat între 13 participanţi. Cel mai mare punctaj la final a fost realizat de Andrei Breşug de la Palatul Copiilor Botoşani cu 6,5 puncte, locul secund revenind lui Eduard Dumitrescu de la Palatul Copiilor Suceava şi Radu Filipescu de la Palatul Copiilor Vaslui cu câte 5 puncte, poziţia a III-a revenindu-i lui Edward Pădurariu de la Paltul Copiilor Suceava.
Cei care au urcat pe podiumul de premiere au fost recompensaţi cu diplome, medalii şi tricouri de organizatori.

„Competiţiile de şah organizate de căte Palatul Copilor din Suceava în colaborare cu DJST Suceava şi Asociaţia Judeţeană dfe Şah au demonstrat faptul că jocul minţii are încă priză la tânăra generaţie. Copiii au arătat faptul le place şahul şi gândesc şi anticipează jocul.

Ne-am bucurat de sprijinul ISJ Suceava, al LPS Suceava, al DJST şi al sponsorului SC Distibution Magi SRL cărorar se cuvine să le mulţumim”, a declarat preşedintele AJ de Şah Suceava, Marian Culapov.


Intră acum și în grupul de