Volei masculin: Diferenta majora intre seria est si cea de vest a Diviziei A2


Intră acum și în grupul de

Noul sezon competiţional de volei masculin al Diviziei A2 va debuta în data de 1 octombrie. Formaţia CSMU LPS Suceava va evolua în serie Est alături de formatiile: Rapid Bucureşti, Videoclip Ploieşti, CSŞ CFR Bucureşti, Niro Guard Bucureşti, Dacia Buzău, CSŞ3 Steaua Bucureşti şi Ştiinţa Bacău.

Dacă în seria Est sunt opt echipe, în seria vest sunt doar şase, lucru care facilitează pe nedrept accesul acestora la baraj. Cea mai defavorizată din punct de vedere al numărului mare de grupări şi de distanţa care trebuie de parcurs pentru a putea fi prezentă la partidele de campionat este de departe CSMU LPS Suceava.

„Vom avea mari probleme în acest campionat cu deplasările pentru că avem în serie patru formaţii din Bucureşti şi una din Ploieşti. Pe lângă faptul că avem deplasări lungi, mai suntem şi opt echipe în serie, faţă de doar şase în seria vest.
Nu pot să realizez care a fost gândirea FRVolei în realizarea acestei împărţiri pentru că aproape în fiecare an în Divizia A2 ne ciocnim de diferite lucruri ciudate, cum a fost de exemplu plasarea echipei U Craiova în seria est.

În ce ne priveşte, jucătorii noştri şi-au reluat pregătirile în vederea viitorului sezon al Diviziei A2. Deocamdată ne bazăm doar pe Andrei Sasu, Tudor Orăşanu, Andrei Giurcă, Sebastian Ursachi, Robert Petraru, Marius Gontariu, Ştefan Lupu şi Cosmin Andone. După cum se poate observa formaţia suceveană se va baza pe trei sportivi foarte tineri, doi componenţi ai loturilor naţionale de juniori şi cadeţi de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, Ştefan Lupu şi Cosmin Andone şi Marius Gontariu care a încheiat junioratul la LPS Suceava.

Odată cu retrogradarea în eşalonul secund, CSMU LPS Suceava a rămas fără trei jucători Bogdan Olteanu, transferat la Dinamo Bucureşti, Andrei Bocancea care s-a întors la Piatra Neamţ şi Liviu Râpeanu care a ajuns la Universitatea Timişoara, în vreme ce Ştefan Someşan s-a întors pentru moment acasă, la Bistriţa.

Pentru moment ne bazăm doar pe jucătorii localnici. Nu ne-am definitivat încă lotul, pentru că vrem să transferăm şi doi jucători cu experienţă, liberi de contract, dar asta numai în condiţiile in care vom găsi sprijinul unui sponsor. Avem nevoie de un lot echilibrat pentru că în acest nou sezon competiţional vom avea adversari mult mai dificili decât în alţi ani”, a declarat antrenorul echipei CSMU LPS Suceava Victor Pancu.

Potrivit noului program competiţional, formaţia suceveană va debuta în noul sezon pe terenul celor de la Dacia Buzău, într-un meci programat pe data de 1 octombrie.

Programul turului:

Etapa I (1 octombrie):
Dacia Buzău – CSMU Suceava
Etapa a II-a (8 octombrie):
CSMU Suceava – CSŞ 3 Steaua Bucureşti
Etapa a III-a (15 octombrie):
Ştiinţa Bacău – CSMU Suceava
Etapa a IV-a (22 octombrie):
Videoclip Ploieşti – CSMU Suceava
Etapa a V-a (29 octombrie):
CSMU Suceava – Niro Guard Bucureşti
Etapa a VI-a (5 noiembrie):
Rapid Bucureşti – CSMU Suceava
Etapa a VII-a (12 noiembrie):
Csmu Suceava – CSŞ Bucureşti

Până la finalul acestui an, echipa suceveană va disputa şi primele patru etape din retur, ultimele trei runde din cadrul sezonului regulat al Diviziei A2 la volei fiind programate sa se desfăşoare anul viitor.


Intră acum și în grupul de