Handbal masculin: Doar locul IV pentru CS Universitatea Suceava in Supercupa Romaniei


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava s-a clasat pe locul IV, ultimul, în cadrul Supercupei României la handbal masculin. La competiţie au participat primele patru clasate în sezonul precedent al Ligii Naţionale, în ordine, HCM Constanţa, HC Odorhei, CS Universitatea Suceava şi HC Caraş Severin.

Formaţia suceveană a pierdut ambele partide disputate în cadrul Supercupei României, 26-28 cu HC Odorhei, în prima zi de întreceri şi 25-28 cu HC Caraş Severin, în cea de-a doua. Handbaliştii suceveni au evoluat foarte bine în ambele prime reprize ale celor două meciuri, dar extrem de modest în părţile secunde.
Deşi HC Odorhei a pornit tare în prima dispută din cadrul Supercupei României cu CS Universitatea Suceava, elevii antrenorilor Stelian Bursuc şi Leonard Bibirig au revenit la cârma jocului şi au intrat cu un avantaj substanţial la cabine scor 18-14. Cu Adi Mitrea în zi de graţie, secondat bine de Florin Acatrinei şi Georgică Cântec, sucevenii au făcut legea în primele 30 de minute dominând clar formaţia harghiteană.

Din nefericire, în repriza a doua a întâlnirii cu HC Odorhei, echipa suceveană a fost de nerecunoscut, ea reuşind să marcheze doar 8 goluri!, faţă de 18 în prima repriză. CS Universitatea Suceava nu a mai găsit soluţii în atac, nu a fost ajutată nici de portarul Iulian Andrei care a prins o zi mai slabă şi a cedat pe final la două goluri diferenţă, scor 26-28. În acest meci s-a putut lesne observa lipsa de omogenitate a lotului grupării sucevene, precum şi lipsa de experienţă a unor jucători marcată clar în momentele cheie ale disputei.

În disputa cu HC Odorhei, Şoldănescu a fost eliminat din joc, Mitrea s-a accidentat după un duel cu Adomnicăi, iar Chiruţ nu a fost folosit nici un minut.

Pentru CSU Suceava în partida cu HC Odorhei au evoluat: I.Andrei – Cântec (5), Gavriloaia (3), Mitrea (9), Schroeder, Ţuţu (1), Amihăiesei (1), Bursuc (1), Pancu, Roşu, Besarab, Acatrinei (5), Şoldănescu (1).

Fără Mitrea în atac şi Şoldănescu în apărare, CS Universitatea Suceava a pornit cu încredere în disputa pentru locul III cu HC Caraş Severin. Faţă în faţă s-au aflat două formaţii diametral opuse, CS Universitatea Suceava cu un lot foarte tânăr, HC Caraş Severin cu o formaţie deosebit de experimentată din care au făcut parte sportivi cu mare experienţă competiţională ca Adi Petrea, Tucanu, Rohozneanu, Ciubotariu, Vaidasigan sau Pârvan.

Deşi au avut la un moment dat şi patru goluri avans pe tabela de marcaj, bănăţenii nu au rezistat ritmului impus de suceveni. Cu inspiraţie în atac şi cu o apărare bună, CS Universitatea Suceava a revenit în joc şi a intrat în avantaj la cabine scor, 16-15. La fel ca în partida anterioară, cu HC Odorhei, după pauză a intrat în teren parcă altă echipă. Precipitaţi în atac, lipsiţi de coordonare în apărare, sucevenii au fost clar depăşiţi în ultimele 30 de minute de joc şi au cedat cu 25-28.

Edificator este faptul că dacă în jocul cu HC Odorhei, jucătorii de parte dreaptă, Acatrinei şi Gavriloaia au marcat împreună 8 goluri, în meciul cu HC Caraş Severin au punctat doar de două ori. În schimb, în jocul cu gruparea bănăţeană se poate spune că Besarab, Amihăiesei şi Roşu au demonstrat că reprezintă oricând o soluţie pentru atacul echipei CS Universitatea Suceava. În ceea ce-l priveşte pe Cântec el nu a evoluat rău, dar se aşteaptă mai mult de la ocupantul locului VIII în clasamentul golgheterilor. Chiruţ a jucat şi el pe finalul partidei cu HC Caraş Severin, însă s-a văzut a jucat la capacitate maximă.

Pentru CS Universitatea Suceava în partida cu HC Caraş Severin au jucat: I.Andrei, Spiridon – Amihăiesei (4), Acatrinei (1), Ţuţu (2), Cântec (2), Bursuc (2), Pancu, Gavriloaia (1), Roşu (6), Besarab (5), Chiruţ (1), Schroeder (1).
În prima etapă de campionat, CS Universitatea Suceava va întâlni duminică pe teren propriu formaţia U Cluj.


Intră acum și în grupul de