Reprezentare suceveana la Conferinta Mondiala „Sportul pentru toti” din China (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Asociaţiei Judeţene “Sportul pentru Toţi” Suceava, Mihai Androhovici, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional al Federaţiei Române „Sportul pentru toţi”, a fost unul dintre cei doi reprezentanţi ai României la cea de-a 14-a ediţie a Conferinţei Mondiale „Sportul pentru toţi” susţinută anul acesta în Beijing, China.

Androhovici a fost însoţit în deplasare de Dana Bădău din judeţul Bacău, persoană care deţine o funcţie similară în federaţie.

Pe parcursul a trei zile, în perioada 20-23 septembrie, cei doi reprezentanţi ai României, alături de ceilalţi aproximativ 800 de participanţi din toate ţările globului, au dezbătut „probleme legate de susţinerea fenomenului sportiv de către guvernele naţionale şi locale, implicarea activă a federaţiilor internaţionale şi naţionale pe diverse discipline sportive în promovarea sportului în rândul maselor populaţiei, identificarea unor noi surse de finanţare dar şi exemple de bună practică ale Federaţiilor sau Comitetelor Olimpice Naţionale”.

Potrivit lui Androhovici, în programul congresului organizat sub egida Comitetului Internaţional Olimpic şi a Comitetului Olimpic Naţional din China a fost inclusă şi vizita bazelor sportive aparţinând Complexului Olimpic în care s-au desfăşurat în anul 2008 Jocurile Olimpice de vară.

„Am rămas impresionat de sistemul de organizare administrativă şi sportivă din China, o ţară cu o conducere comunistă, dar în care capitalismul şi-a pus o amprentă puternică ce a condus această ţară la o dezvoltare continuă cu oameni fantastic de muncitori şi corecţi. Nu mai aducem aici în discuţie bazele sportive existente atât pentru tineret cât şi cele pentru înaltă performanţă rămase după Olimpiadă”, a declarat Mihai Androhovici pentru NewsBucovina.ro.

Anul viitor, Conferinţa Mondială „Sportul pentru toţi” va avea loc în Chile.


Intră acum și în grupul de