Rectorul Adrian GRAUR ataca in instanta clasificarea data de minister UNIVERSITATII „Stefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Modul în care s-a făcut evaluarea universităţilor reprezintă „o desconsiderare, în general, a întregului corp academic din România”, este de părere rectorul universităţii sucevene, prof. dr. ing. Adrian Graur, care a declarat că ordinul ministrului Educaţiei privind clasificarea Universităţii „Ştefan cel Mare” în categoria a treia a fost atacat în instanţă, unde s-a cerut suspendarea acestui act administrativ. El a arătat că sunt prezentate ca argumente anomalii din metodologia de evaluare sau greşeli ale procesului de evaluare. „Este vorba de vicii de formă şi vicii de fond”, a spus Graur.

Rectorul instituţiei sucevene de învăţământ superior a mai spus că nu s-au comunicat date care erau de interes public privind modul de evaluare şi că întâlnirile pe care le-a avut cu conducerea Ministerului Educaţiei au fost fără rezultate. El a subliniat că demersul va fi dus până la capăt şi se va adresa chiar instanţelor europene dacă se constată că justiţia din ţară „e dirijată”. Graur a mai spus că prin acest mod de evaluare a universităţilor, se încearcă „justificarea unei finanţări proaste”.

Potrivit Legii educaţiei naţionale, universităţile sunt clasificate în trei categorii, respectiv universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie, iar Universitatea din Suceava a fost inclusă în categoria instituţiilor centrate doar pe educaţie.


Intră acum și în grupul de