Marcel Gherine, unul dintre marii goleadori ai Sucevei: „Cei mai frumosi ani ai vietii mele au fost cei in care am jucat fotbal”


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei mai talentaţi jucători care au evoluat în anii 70 la Suceava este Marcel Gherine. Fotbalistul s-a născut la Iaşi în 5 octombrie 1950 şi a jucat de-a lungul anilor la echipe precum Nicolina Iaşi, Penicilina Iaş, Poli Iaşi, CSM Suceava, Victoria Carei, Chimia Tăşnad, Olimpia Satu Mare, ASA Câmpulung Moldovenesc, Minerul Gura Humorului.

Marcel Gherine a fost jucătorul formaţiei fanion a oraşului Suceava în perioada 1972-1975 fiind coleg de echipă cu Petcu, Sidac, Gabi Nicola, Căldăruş, Crăciunescu, Dumitru Nicolae, Selymessi, Mirăuţă, Firiţeanu, Eftimescu, Calinin, Gălăţeanu, Iosep, Suciu, Enache, Boghiu.

„Cei mai frumoşi ani ai vieţii mele au fost cei în care am jucat fotbal. Deşi am evoluat pe post de mijlocaş (half), cu numărul 8 pe tricou, mi-a plăcut întotdeauna golul şi am înscris de multă ori. Am marcat o „dublă” în meciul CSM Suceava – FCM Galaţi, scor 2-0, două goluri în partida CSM Suceava – SC Bacău, scor 2-1 şi un hattrick în disputa CSM Suceava – Bucovina Cernăuţi, scor 4-3.

Cel mai frumos gol din cariera mea a fost cel marcat în partida CSM Suceava – CSU Galaţi, un lob de la 35 de metri peste legendarul portar Hagioglu, formaţia oaspete fiind pregătită pe atunci de vestitul Titi Teaşcă.

Oricum, una dintre cele mai puternice echipe la care am avut şansa să joc a fost Poli Iaşi. I-am avut coechipieri pe Iordache, Romilă I, Romilă II, Pal, Simionaş, Mărdărescu II, Inze IV, Lupulescu, Cuperman, Moldoveanu I.

Am avut la un moment dat o oportunitate unică unică, cea de a evolua la Ascoli în Italia, gruparea din peninsulă oferindu-şi un contract. Bineînţeles că nu s-a putut face absolut nimic pe vremea vechiului regim. Am jucat totuşi în naţionala B a României la Tîrnovo în Bulgaria unde am pierdut cu 2-1, golul nostru fiind înscris de mine.

Trebuie să menţionez faptul că mi-a plăcut fotbalul şi l-am iubit. Am jucat întotdeauna pentru public pentru că pe vremuri nu se miza aşa de mult pe bani, conta mai mult spectacolul sportiv. În anii din urmă te furnica pielea când intrai pe stadionul „Areni” care era arhiplin. Şi acum îmi aduc aminte de atmosfera extraordinară de la meciul CSM Suceava – Gloria Buzău din 1973 când în tribune erau 12.000 de spectatori.

Am avut antrenori buni la Suceava, colegi deosebiţi de echipă pentru care am avut şi am tot respectul şi am încercat întotdeauna să-mi fac datoria oriunde am jucat, poate şi de aceea am fost iubit de public. Dintre coechipierii mei cei mai buni prieteni mi-au fost Peniţă Moldoveanu şi Laurenţiu Constantin”, a rememorat anii de glorie fostul goleador, Marcel Gherine.


Intră acum și în grupul de