Medalie de bronz pentru suceveanul Nicu Viorel Bodnar la Campionatele Nationale de Box pentru cadeti


Intră acum și în grupul de

Noua sală polivalentă din Călăraşi a găzduit la finele săptămânii trecute Campionatul Naţional de Box pentru cadeţi. CSM Florconstruct Suceava a participat la competiţie cu un singur tânăr pugilist, Nicu Viorel Bodnar.

Sportivul sucevean a trecut clar în primul tur de adversarul său, pentru ca apoi să lupte cu un boxer mai titrat de la CS Olimpia Bucureşti. Nicu Bodnar a fost mai constant în lupta cu oponentul său, însă la final experienţa bucureşteanului s-a dovedit a fi hotărâtoare şi suceveanul a intrat în posesia medaliei de bronz a categoriei 43 de kilograme.

„Sportivul nostru a demonstrat că are reale calităţi şi se poate miza pe el. Dacă ne gândim doar la faptul că are 7 luni de antrenament şi a participat pentru prima oară la o competiţie de anvergură, ce a obţinut este remarcabil.

S-ar fi putut mai mult dacă mai avea în spate meciuri de pregătire, dar oricum nu s-a lăsat şi a fost de mult ori peste adversarul său. În mod cert în anul care va veni, pentru că vreau să treacă la o categorie mai mare de greutate, el va putea progresa şi va câştiga în viteza execuţiilor.

Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat şi de această dată, Primăria Suceava şi CSM Suceava şi toţi cei care au avut încredere în boxul sucevean. Am arătat şi de această dată că putem să ne luptăm de la egal la egal cu „greii” din boxul românesc. Şi Nicu Bodnar la acest turneu, la fel ca şi Lăcrămioara Perijoc, au fost sportivi care au surprins şi care în mod cert sunt în atenţia loturilor naţionale ale României”, a declarat antrenorul Doru Iftime.

Nicu Viorel Bodnar este un tânăr care face box de 6-7 luni şi care a progresat enorm, dovadă fiind medalia de bronz de la Campionatele Naţionale. Suceveanul este elev al Şcolii nr.10 Suceava şi se descurcă la fel de bine cu ecuaţiile şi cu mănuşile de box.

„Primul meci a fost uşor, adversarul meu fiind mai lent şi mai uşor de controlat. În meciul al doilea am boxat cu un sportiv mai experimentat şi care avea un stil deosebit. Sunt absolut convins că dacă ne mai întâlnim nu va mai avea norocul din acest turneu.

A fost mai iute de acestă dată, dar sunt convins că în cazul în care voi trece la o categorie superioară lucrurile se vor schimba. Mă înţeleg bine cu colegii mei de la club şi de la şcoală, cu antrenorul meu şi mi-aş dori ca în 2012 să iau o medalie mai strălucitoare la Naţionale”, a afirmat tânărul boxer Nicu Viorel Bodnar.


Intră acum și în grupul de