Handbal masculin: CS Universitatea Suceava a pierdut ambele partide amicale cu Potaissa Turda


Intră acum și în grupul de

În perioada de pauză competiţională a Ligii Naţionale de handbal masculin, pentru a se menţine în formă, CS Universitatea Suceava a jucat patru meciuri amicale. În primele două gruparea suceveană a avut ca adversară echipa de Divizie A, HC Vaslui, iar în următoarele două formaţia Potaissa Turda.

Măcinată de o mulţime de accidentări, echipa pregătită de antrenorul Stelian Bursuc a dorit să urmărească la lucru tot lotul pe care CS Universitatea Suceava îl are la dispoziţie. Întâlnirile au fost deosebit de aprig disputate deşi ele aveau un caracter amical. Dacă în partidele cu HC Vaslui sucevenii au câştigat prima dispută, în cele cu Potaissa Turda desfăşurate în sala LPS le-au pierdut pe amândouă.

CSU Suceava a pierdut prima partidă cu gruparea clujeană cu scorul de 33-35 la capătul unui joc extrem de disputat în care au evoluat toţi componenţii echipei gazdă. Au lipsit de pe teren Chiruţ, Şoldănescu, Acatrinei, Spiridon totţi patru nerefăcuţi după accidentări serioase, dar şi Mitrea din cauza unor dureri de spate.
În cel de-al doilea joc cu Potaissa Turda handbaliştii suceveni au cedat din nou cu scorul de 32-35. CSU Suceava a început al doilea meci cu gruparea clujeană în alcătuirea: Iulian Andrei, Cântec, Amihăiesei, Roşu, Şerban Matei, Besarab, Gavriloaia.

Prima repriză a fost una deosebit de echilibrată şi jucată la o viteză şi o încrâncenare peste condiţiile unui joc amical. Sucevenii conduceau în minutul 10 cu 6-3 în pofida numeroaselor ratări, pentru ca în minutul 19 scorul să fie egal 8-8. A urmat o perioadă bună a oaspeţilor care au preluat conducerea pe tabela de scor. La pauză a fost 15-13 pentru Potaissa Turda în disputa cu CSU Suceava, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei oaspete fiind fostul echipier al Universităţii, Claudiu Dediu.

După pauză pentru formaţia suceveană au jucat doar sportivi care evoluează pentru divizionara A CSU II Suceava. Deşi mult mai tineri decât o parte din cei care joacă în Liga Naţională, elevii antrenorului Răzvan Bernicu au demonstrat că au resurse şi s-au descurcat cel puţin la fel de bine ca şi colegii lor cu o treaptă mai sus. Tânăra gardă a refăcut diferenţa pe tabela de marcaj şi a fost foarte aproape de a scoate un rezultat bun în final. Oricum, în repriza secundă CSU II Suceava a marcat 19 goluri, cu şase mai multe decât CSU Suceava, apărarea fiind punctul slab, în pofida evoluţiei bune a portarului Drăghici, pentru că scorul final al partidei CSU Suceava – Potaissa Turda a fost 32-35.

După patru meciuri de pregătire, două cu HC Vaslui şi două cu Potaissa Turda, se poate spune că în principal că CSU Suceava poate conta pe tinerii de la echipa de Divizie A. Spiridon şi Acatrinei nu au se pare nici o şansă să joace în meciul cu Ştiinţa Bacău, pentru Mitrea, Chiruţ şi Şoldănescu existând speranţe de revenire. Oricum, pentru gruparea suceveană urmează trei partide extrem de dificile, prima cu Ştiinţa Bacău, acasă, a doua cu Poli Timişoara, în deplasare şi a treia cu HCM Constanţa pe teren propriu.

CSU Suceava: I.Andrei, Drăghici – Roşu (2), Cântec, Matei Şerban (1), Gavriloaia (4), Amihăiesei (4), Besarab (2), Ţuţu, Petrea (1), Ţigănaş (5), Bahan (5), Cadar (2), Smeu (4), Dumitraş (2).


Intră acum și în grupul de