Handbal gimnaziu- Olimpiada Nationala a Sportului Scolar: Echipele scolilor nr. 9 Suceava si „Ion Creanga” Suceava, castigatoarele etapei municipale


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii trecute a demarat primul campionat, cel de handbal gimnazial din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, an şcolar 2011-2012, găzduit fiind de către Eco-Şcoala „Ion Creangă” Suceava. Faza municipală a competiţiei din catedra de educaţie fizică şi sport Suceava 1 este deschisă cu drept de participare pentru zece instituţii de învăţământ sucevene. Totuşi, la prima etapă a concursului s-au înscris trei şcoli, în final participând doar două cu echipele de fete şi băieţi.

Calitatea organizării şi desfăşurării competiţiei a fost la cel mai ridicat standard sub toate aspectele. Într-o atmosferă cu adevărat olimpică şi încurajaţi de-un public numeros şi variat, elevii-sportivi s-au străduit să-şi pună în valoare pasiunea pentru acest nobil joc de echipă, împreună luptând pentru primul loc pentru a accede la faza judeţeană.

De la documentaţia portofoliului de concurs, ţinuta echipamentelor sportive, comportament în teren şi tribună, delegaţiile sportive-şcolare s-au prezentat exemplar, desfăşurând o activitate spectaculoasă şi incendiară. Echipele s-au dăruit pentru victorie în cele 20 de minute ale fiecărei reprize, rezistenţa fizică spunându-şi cuvântul până la sfârşitul jocului care a avut parte de toate ingredientele sportive posibile.

Se poate spune că diferenţa între campionii şi vicecampionii municipali a fost determinată doar de vârsta şi experienţa anterioară de pregătire din 2-3 ani faţă de o lună de zile.

Cu siguranţă, pentru prima oară în istoricul competiţiei de handbal, arbitrajul s-a prezentat la cea mai înaltă ţinută de autoritate, exigenţă, corectitudine şi accepţiune din partea participanţilor, din maniera căruia toţi copiii au avut numai de învăţat despre rigorile jocului şi fairplay-ului. Cavalerii fluierului au fost domnii Alexandru Senciuc şi Marcel Nicolaevici. Prestaţia excelentă a acestor arbitri federali a fost valorificată cu respect, încredere şi solemnitate de către toţi participanţii.

Clasamentul final

Fete:

I – Şcoala Gen. Nr. 9 Suceava – prof. Daniel Ceobanu
II – Şcoala Gen. Nr. 3 Suceava – prof. Cătălina Loghin
Băieţi:
I – Şcoala „Ion Creangă” Suceava – prof. Alexandrina Jijie
II – Şcoala Gen. Nr. 3 Suceava – prof. Cătălina Loghin şi prof. Dumitru Irimia

Nominalizările pentru jucătorii Şcolii nr. 3:

Portarul competiţiei: Rebecca Maria Ciurariu
Cel mai tehnic jucător: Robert Gabriel Cîmpan
Cea mai tânără jucătoare: Karina Dariana Popescu
Cel mai tânăr jucător: Tudor Emanuel Muntean
Nominalizările pentru jucătorii Şcolii nr. 9 „Ion Creangă”:
Golgheterii competiţiei: Roxana Ureniuc şi Alexandru Dascălu
Portarul competiţiei: Tiberiu Morar
Cea mai tehnică jucătoare: Ana Maria Pascariu
Cel mai spectaculos gol: Alexandra Bertea şi Eduard Duman

Asistenţa medicală a fost asigurată cu profesionalism de către doamna Cristina Macovei. Nu s-au înregistrat situaţii de excepţie negative privind starea de sănătate şi integritate fizică a jucătorilor.

Ca şi pentru celelalte momente cheie ale organizării acţiunii sportive, copiii sunt recunoscători propriilor părinţi, datorită sprijinului financiar al acestora reuşind să se bucure fiecare de diploma personalizată a etapei olimpice sportive.

Etapa judeţeană a ONSŞ la handbal gimnazial se va desfăşura la Şcoala Gen. Nr. 11 „Miron Costin” Suceava, în data de 10 decembrie pentru competiţia feminină iar pe 17 decembrie pentru cea masculină.


Intră acum și în grupul de