Cupa Bobocilor, eveniment sportiv partenerial de traditie


Intră acum și în grupul de

Toamna rodnică în activităţi extracurriculare sportive a adunat în palmaresul local şi reuşita celei de a V-a ediţii a Cupei Bobocilor. Tema practică a fost cea a jocurilor sportiv-recreative care au antrenat un număr de 41 de elevi ai claselor primare aparţinând instituţiilor: Şcoala Gen. Nr. 3 Suceava, Şcoala Stroieşti şi Şcoala Ipoteşti.

Aparţinând ca iniţiativă la nivelul unităţii şcolii sucevene, această acţiune a fost solicitată ca temei al unui parteneriat sportiv-şcolar mai întâi de către stroieşteni cu doi ani în urmă, anul acesta activitatea extinzându-se prin primirea în cadrul desfăşurării sale şi a elevilor din Ipoteşti. Noul partener a solicitat şi onorat găzduirea ediţiei în curs în moderna şi primitoarea sală de sport din localitate.

Echipa profesorilor organizatori a mobilizat eficient toate resursele necesare pentru a desfăşura la standard maxim jocurile propuse în care mingea vedetă a fost cea de fotbal. Variantele probelor amuzante, dar solicitante motric i-a antrenat pe copii contra cronometru şi cu grija execuţiilor cât mai corecte, cu toţii străduindu-se să adune cât mai multe puncte pentru delegaţia proprie. Din cele şapte categorii de probe, fiecare şcoală a reuşit să obţină la cel puţin o probă numărul maxim de puncte, echivalentul locului I. Jocurile susţinute le-au dat prilej de revedere unora şi de caldă, prietenească primire şi cunoaştere, altora. Întradevăr, au lucrat împreună ca adevăraţi „parteneri” sportivi.

Rezultatele întrecerilor:

Clasament general pe echipe, număr total de puncte:
1. Şcoala Gen. Nr. 3 Suceava – prof. Cătălina Loghin
2. Şcoala Ipoteşti – prof. Adrian Blezneac
3. Şcoala Stroieşti – prof. Adriana Bondar
Clasament general individual, număr total de puncte:

Băieţi
1. Dănăilă Alexandru, Şănţanu Tudor – Şcoala nr. 3 Suceava
2. Bogdan Iaţcu – Şcoala Ipoteşti
3. Constantin Boca – Şcoala Stroieşti

Fete
1. Ruth Lupu – Şcoala nr. 3 Suceava
2. Maria Şentaler – Şcoala Stroieşti
3. Eliza Găitan – Şcoala Ipoteşti

Golgeterii întrecerilor:
Albert Vizitiu – Şcoala nr. 3 Suceava
Bianca Antoniac – Şcoala Ipoteşti

„Regala portarilor”, întrecerea specifică i-a evidenţiat drept cei mai buni pe Ştefan Iliuţă Catargiu (Şcoala nr. 3 Suceava) şi Iulia Chibici (Şcoala Ipoteşti).

Deosebită activitate de voluntariat (ca asistenţi-arbitri) au susţinut elevii şcolii gazde: Alexandru Polonic, Ciprian Hladiuc, Cosmin Moscaliuc.

Copiii au socializat şi s-au bucurat unii de alţii împărtăşindu-şi reala plăcere pentru mişcare şi bună dispoziţie. S-au cunoscut mai bine, au legat prietenii, şi-au lansat provocări sportive de viitor. Atmosfera incendiară a întrecerilor a culminat cu premierea ce a răsplătit cele mai bune echipe şi a evidenţiat pe cei mai buni jucători cu diplome şi cupe oferite de către DJST Suceava.


Intră acum și în grupul de