Ajutoarele UE care nu au fost ridicate de suceveni vor fi redistribuite (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va solicita Ministerului Agriculturii să aprobe ca ajutoarele alimentare oferite printr-un program al Uniunii Europene ce nu au fost preluate să fie redistribuite către persoanele incluse în program şi care au fost găsite la domiciliu. Edilul-şef a precizat într-o conferinţă de presă că alimentele trebuie oferite cât mai repede pentru că, în caz contrar, se vor deprecia.

Potrivit lui Lungu, doar aproximativ 3.500 dintre beneficiarii ajutoarelor alimentare oferite de UE au ridicat aceste ajutoare, iar o treime dintre persoanele incluse în program nu au preluat alimentele. „Cei mai puţini s-au prezentat şomerii să ridice aceste ajutoare”, a spus primarul care a menţionat că angajaţii Primăriei au încercat să-i contacteze pe beneficiari pentru a le aduce acasă ajutoarele. El a arătat că aceştia nu au fost găsiţi la domiciliile lor şi că nici recenzorii, la recensământ, nu i-au găsit acasă.

În anul 2011, fiecare beneficiar al acestui program de sprijin alimentar al UE are alocate câte 13 kilograme de făină, şase kilograme de mălai, opt pungi de 0,4 kilograme paste făinoase, 12 pachete biscuiţi, un kilogram de zahăr şi două pachete de lapte praf a câte 0,5 kilograme punga.


Intră acum și în grupul de