Victor Ponta: Când discutăm rectificarea bugetară vom pune bani pentru Spitalul Fălticeni. E nevoie și ca firmele sucevene să fie sprijinite serios. Cu Orban se lucrează însă foarte greu și nici nu recunoaște Parlamentul//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că e necesar ca Guvernul să aloce bani atât pentru echiparea cu aparatură medicală a Spitalului Municipal Fălticeni, dar și pentru susținerea firmelor din județul Suceava, arătând însă că nici Guvernul Orban și nici președintele Klaus Iohannis nu au dat niciun mesaj în acest sens.

„M-am uitat aseară la conferința-fluviu a lui Iohannis și am așteptat să văd ce se întâmplă cu Suceava, când ieșiți din carantină, ce se întâmplă cu firmele de turism, că pentru Suceava e atât de important, ce se întâmplă cu zborurile, când mai pleacă și unde mai pleacă românii. Nu am aflat nimic”, a spus fostul premier.

El a spus că în Parlament ar putea să fie alocați banii necesari pentru finanțarea echipării cu aparatură medicală a Spitalului Fălticeni.

„Acum când discutăm rectificarea bugetară ne vom uita dacă sunt bani pentru spitalul din Fălticeni. În 2012, 2013, 2014, 2015 s-a pregătit clădirea s-a făcut tot, dar acum nu are aparatura medicală și personalul necesar. Bani sunt la Ministerul Sănătății, iar dacă nu, la rectificare îi punem noi, dar  va fi destul de greu pentru că, după cum vedeți, cu Guvernul Orban se lucrează foarte dificil. Nu recunoaște Parlamentul. A zis că el discută direct cu cetățenii, nu-l interesează”, a spus Ponta.

Totodată, liderul Pro România consideră că acum se vede că e nevoie de mai multă autonomie locală.

„Mai multă autonomie în ceea ce privește sănătatea, educația, turismul, și banii mai mult să rămână la voi decât să vină la București e o reformă pe care trebuie să o facem și trebuia să o facem mai demult. Poate acum, după necazul ăsta ne vine curajul”, a spus Ponta.

El a arătat că măsurile pe care Pro România le-a propus pentru relansarea economică sunt în concordanță cu cei care au propus alții, mai loviți decât România.

„Spania, Italia, repornesc economia. E clar că mai scăpăm de coronavirus, dar de criză economică nu scăpăm. Nu știu de ce guvernul nostru nu vrea să dea drumul la economie, cu măsuri, cu mască, cu mănuși”, a spus Ponta.

El consideră că fără o susținere importantă a întreprinzătorilor criza economică va fi mai gravă decât criza sanitară.

„Va fi foarte rău. Bani la buget nu prea sunt și firmele din Suceava, dacă nu sunt sprijinite, o să moară practic, ceea ce înseamnă că ne va ține chinul cu criza economică mult mai mult decât cu epidemia cu coronavirus”, a spus Ponta.

El a reamintit că a propus ca din 4 mai toată lumea să revină la muncă, dar se pare că nu ne lasă domnul Iohannis până în 16 mai.

„Eu sunt indignat. Dacă spui că toată lumea stă în casă, atunci toată lumea stă în casă în România, dar dacă vreți să plecați în Germania, Austria, Spania, puteți să plecați. Lumea nu mai înțelege nimic”, a spus liderul Pro România.

El și-a exprimat convingerea că oamenii puteau merge la muncă din 4 mai, fără declarații și fără să primească amenzi, fără restricții și nu la nunți, nu la botezuri, nu la petreceri, la cluburi sau la căminul cultural.

„Fiecare zi înseamnă pierderi de 500.000 de milioane de euro. De la 1 mai până în 15 mai sunt șapte miliarde de euro pe care îi vom împrumuta”, a spus Victor Ponta.


Intră acum și în grupul de