Primarul de Rădăuți: Niciodată nu m-am împotrivit proiectului noului spital de infecțioase. Vom face acest spital în curtea spitalului nou și-l invităm pe Ștefan Mandachi la discuții cu proiectantul


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu s-a împotrivit niciodată construcției unui spital nou de boli infecțioase, dar că în urma discuțiilor cu medicii care vor lucra în acest spital s-a constatat că cea mai bună soluție este construirea acestuia în curtea noului spital.

„Se încearcă prin toate mijloacele să se denatureze și să mi se răstălmăcească cuvintele în ceea ce privește construirea noului spital de infecțioase inițiat de Ștefan Mandachi. Niciodată nu m-am împotrivit acestui proiect. Încă de la început, când s-au întins planșele, am fost de acord și am inițiat procedurile, inclusiv cea de demolare a locației unde urma să fie construit”, a spus Bogdan Loghin.

El a arătat însă că din punctul de vedere al primarului trebuie să văd situația în ansamblu și a lua cea mai bună decizie.

„Eu nici nu m-am gândit că domnul Andronachi nu a discutat cu medicii care ar urma să lucreze în acea locație. M-am gândit că acea locație de la spitalul vechi unde este secția de infecțioase este cea mai bună și s-au trecut peste toate etapele și este în regulă”, a spus primarul.

El a explicat că s-a îmbolnăvit de Covid și a ajuns în spital, iar în spital am discutat cu doctorii exact despre acest proiect.

Atunci, medicii i-au sugerat în primă fază că ar fi mai bine ca acest spital nou să fie realizat prin supraînălțarea actualei secții de infecțioase și că este mai simplu decât construcția unei noi clădiri.

„Am fost de acord să facem acest proiect indiferent de costuri. Am discutat cu foarte mulți sponsori care au venit alături de Primăria Rădăuți și am hotărât să facem acest spital cu un etaj. Mai departe, evoluând în discuții, mi s-a spus că ar rămâne în istorie dacă s-ar face în curtea spitalului nou acest spital pentru că toate investigațiile se fac imediat acolo și s-ar câștiga mai mult”, a spus primarul.

El a spus că această propunere și-a însușit-o și că a discutat cu proiectanții să se construiască noul spital în curtea spitalului nou, în spate, unde au locația medicii rezidenți.

Primarul a adăugat că a discutat și cu reprezentantul lui Ștefan Mandachi care a înțeles proiectul.

„Am cea mai bună intenție să ridic acest spital. Îl aștept pe domnul Mandachi să vină alături de noi. Chiar îl invit la întâlnirea cu arhitectul, cu proiectantul, respectiv cu medicii, pentru a vedea exact cum vrem să facem și împreună să ne dăm mâna și să construim acest spital”, a spus Bogdan Loghin.

Primarul adăugat că, din păcate, nu s-a întâlnit până acum cu Ștefan Mandachi, apreciind că dacă ar fi purtat discuții cu el lucrurile s-ar fi clarificat și nu ar fi apărut zvonuri în presă.

„Până la urmă va fi bine și toți cei care lucrează în spital vor vedea că am cele mai bune intenții”, a subliniat Loghin.

El a mai spus că își dorește ca Spitalul Municipal Rădăuți să devină spital de urgență pentru că deservește o arie mare.

Totodată, primarul a anunțat că dorește să meargă în regim integrat și cu parcarea spitalului până în față în sistem de autofinanțare prin taxa de parcare pentru că acum cei care vin la spital nu au unde parca.


Intră acum și în grupul de