Se va putea circula pe 5,2 km ai soselei de centura a Sucevei abia la mijlocul lui ianuarie. Clamand experienta sa, seful CNADNR Iasi anunta ca drumul va fi deschis in 14 noiembrie


Intră acum și în grupul de

Primul tronson al şoselei de centură ce ar urma să fie finalizat, cel care face legătura între DN 2 şi DN 17, ar putea fi deschis în 15 ianuarie, a anunţat prefectul Florin Sinescu.

El a recunoscut că termenul stabilit, de 45 de zile, pentru finalizarea lucrării nu va fi respectat în aceste condiţii.

CNADNR a selectat asocierea formată din firmele bucureştene Teo Trans şi Straco pentru a finaliza lucrările la tronsonul de 5,2 kilometri al şoselei de centură a Sucevei, care face legătura între DN 2, zona Pătrăuţi, şi DN 17, în localitatea Şcheia.

La data anunţării noului constructor, directorul Direcţiei Regionale Iaşi a CNADNR, Ovidiu Laicu, a susţinut că, din experienţa sa şi în condiţiile în care în perioada următoare va fi vreme bună, este posibil ca tronsonul să fie funcţional chiar în 14 noiembrie.

Prefectul Sinescu a spus atunci că se îndoieşte că se va putea circula la mijlocul lunii noiembrie şi a dat ca termen „optimist” mijlocul lunii decembrie 2014.

Din acest tronson au fost realizate 97 la sută din lucrări, iar pentru a fi deschis circulaţiei mai trebuiau reabilitaţi 4.000 de metri pătraţi care au fost deterioraţi din cauza stopării lucrărilor, executate marcaje şi montaţi parapeţi metalici pe o lungime de 6,1 kilometri. Totodată, se prevede montarea unui număr de 165 de stâlpi de iluminat, în condiţiile în care vor fi luminate pe timp de noapte atât intrarea de pe DN 2, cât şi sensul giratoriu din zona intrare pe DN 17, la aşa numitul „zid al morţii”.

Florin Sinescu (3)

Pentru acest tronson valoarea totală a lucrărilor este de 5,8 milioane de lei, iar termenul de execuţie de 45 de zile, contractul fiind semnat în 6 noiembrie.

Florin Sinescu a declarat, vineri, că au fost executate mare parte din lucrări, inclusiv marcajul rutier, dar că mai este nevoie de montarea unor parapeţi.

El a spus că nu există şanse să se circule pe acest tronson până la sfârşitul anului şi a estimat că în 15 ianuarie ar putea fi dat în folosinţă primul tronson al şoselei de centură.

Pentru celelalte două tronsoane ale acestui drum, realizate în proporţie de 80 la sută, ar trebui alocată o sumă de 80 de milioane de lei. În proiectul Legii bugetului pentru anul 2015 a fost prevăzută suma de 5 milioane de lei, dar senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat, joi, că un amendament pe care l-a propus, de alocare a sumei de 20 de milioane de lei pentru această investiţie, a fost adoptat de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

El a estimat că în aceste condiţii există şanse ca în anul 2015 să fie finalizată această lucrare.

Lucrările la şoseaua de centură trebuiau terminate în iulie 2012.


Intră acum și în grupul de