Onofrei-Controlul la DPDC Suceava facut pentru acoperirea vinovatilor


Intră acum și în grupul de

„Corb la corb nu-si scoate ochii”, a spus Onofrei aratind ca conditiile in care verificarile au fost superificiale rezultatele raportului sint normale.

„E totusi de condamnat faptul ca aceste elemente evidente de incalcare a legii sau macar de favorizare a lucrurilor ilegale sau la limita legii de acolo se finalizeaza cu un raport destul de hazliu intr-un fel si destul de superficial. Pare ca acolo mai mult s-a incercat acoperirea celor vinovati decit remedierea deficientelor. Sigur ca au fost si exagerari care nu se confirma dar e evident ca s-a favorizat cheltuirea ilegala a banului public sau in interesul anumitor persoane”, a spus Onofrei.

El a apreciat ca, in schimb, Comisia constituita la ordinul sau „probabil va aduce o imagine mai clara asupra legalitatii cheltuirii banului public la Directia pentru Protectia Copilului”.

„Vom vedea care sint diferentele intre raportul nostru si cel al Consiliului Judetean si daca va fi nevoie vom sesiza organismele statului si anume Politie si Parchet pentru a continua cercetarile si a se pronunta in acest caz”, a spus Onofrei.

El a aratat ca la DPC Suceava se ruleaza fonduri uriase si a apreciat ca in jurul acestora exista grupuri de interese.

„Lucrurile trebuie duse pina la capat fara patima si eu, ca prefect, dar si celelalte structuri care sint in subordinea prefectului nu am urmarit nici un fel de vendeta nu am avut o tinta directa asupra unor persoane. Nu putem insa disocia uneori partea administrativa de implicarea unor oameni politici in insusirea unor bani publici si este intr-un fel un exemplu de modul in care PSD stie sau practica controlul in domeniul banilor publici. E normal ca cercetarile pe care ei le fac sa le faca minimalizind implicarea unor oameni apropiati PSD”, a spus Onofrei.


Intră acum și în grupul de