Nu sint multumit de activitatea institutiilor cu rol in combaterea coruptiei

Reporter-Domnule Onofrei au trecut deja doua luni de la instalarea dumneavoastra in functie. E grea meseria de prefect?

Orest Onofrei- Daca vrei sa faci treaba este foarte grea pentru ca de unul singur nu poti face fata la numeroasele probleme care sunt, cu un aparat propriu al prefectului inca nepregatit sa functioneze dupa regulile care presupun o administratie corecta si compatibila cu Uniunea Europeana. Pe de alta parte, spun nepregatita pentru ca si problemele sunt enorm de multe si am mai spus-o ca daca vrei sa faci ceva , sa te implici in tot ce exista la ora asta vei fi blocat. Cite s-au adunat pina acum ar trebui ca in viitorii citiva ani sa putem rezolva toate problemele fara sa mai apara si altele noi.

R- Una din principalele atributii ale institutiei pe care o conduceti este aceea de a coordona activitatea serviciilor descentralizate ale statului. Ati intimpinat greutati in exercitarea acestei atributii tinind cont ca in fruntea multor institutii se afla oameni numiti de PSD?

O.O – Legal prefectul conduce serviciile nu doar le coordoneaza. Conducindu-le trebuie sa aiba cum e si normal si cum exista pe hirtie in organigrama Prefecturii, un compartiment special pentru r